El Consell Comarcal de l’Urgell organitza un total de 27 activitats en el marc del XXII Programa Comarcal de Suport a l'Educació de l'Urgell  

Redacció | Foto: Consell Comarcal de l'Urgell

El Consell Comarcal de l’Urgell ha desplegat aquest curs escolar 2022/2023 un total de 27 accions en el marc del XXII Programa Comarcal de Suport a l’Educació a l’Urgell.

El Consell Comarcal conjuntament amb el Servei Educatiu de l’Urgell (Centre de Recursos Pedagògics) desenvolupa el XXII PCSE, es tracta d’una nova edició del Programa Comarcal de Suport a l’Educació, adreçat a l’alumnat dels centres educatius de la Comarca de l’Urgell.

Mitjançant l’àrea d’Educació del Consell Comarcal, es faran aquest curs un total de 27 accions, amb l’objectiu de què els alumnes de l’Urgell puguin dur a terme activitats complementàries a la seva educació curricular i així afavorir i contribuir en el seu desenvolupament i acabar assolint l’educació de qualitat que es mereixen.

El propòsit és aportar recursos i estimular iniciatives pedagògiques a la comunitat educativa i a l’alumnat de la comarca, per tal de fomentar l’arrelament local i comarcal dels alumnes i contribuir en la seva formació integral.

En definitiva, activitats que si no és amb el PCSE, seria molt dificultosa la seva arribada als alumnes. El pressupost per dur a terme aquestes activitats és de gairebé 38.000 €, i es pot dur a terme gràcies al suport dels programes de Cultura i del Fem Salut de la Diputació de Lleida, del Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Urgell i l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya, el Consorci per a la Gestió de Residus Urbans de l’Urgell, i el Consell Comarcal de l’Urgell.

El nombre d’alumnes participants es preveu amb 4.500, i els centres participants 29 entre primària, secundària i Educació Especial. El nombre de ZER (Zona Escolar Rural) participants, és de 5, la totalitat, cada una d’elles amb el seu nombre de centres.

Val a dir que aquest Programa té una trajectòria de 21 anys, al llarg de la qual s'han mobilitzat 950 autocars, 86.000 alumnes, amb la finalitat sempre present del foment de la cultura i la difusió del patrimoni comarcal.