El Consell de l’Urgell registra uns 400 de microtalls en menys de dos mesos

Text: Laia Pedrós / Foto: Consell Comarcal de l'Urgell

El Consell de l’Urgell va registrar uns 400 microtalls de llum en menys de dos mesos, des que es va posar en marxa el formulari a la seva pàgina web a principis de novembre fins a finals de 2020. Així ho ha informat aquest diumenge la CUP en un acte a Bellpuig on ha reivindicat la municipalització dels serveis bàsics com la xarxa de distribució elèctrica.

Els ajuntaments de la comarca i el Consell de l'Urgell fan una crida a la ciutadania perquè registri els microtalls que pateix per tal de poder tenir més força per reclamar inversions de manteniment a la xarxa. 

En aquest sentit, el president del Consell de l’Urgell, Gerard Balcells, va explicar a COMARQUES DE PONENT que l’objectiu d’aquest registre és “tenir una radiografia més precisa de la situació i anar recopilant informació per seguir lluitant contra el problema que suposen els talls de subministrament elèctric”. Balcells es va comprometre a tramitar les queixes al Departament d’Empresa i Coneixement així com a posar-les en coneixement de les companyies. Per a més informació, enviar un correu electrònic a [email protected].

Cal recordar que durant el temporal Filomena diversos municipis de la comarca com Agramunt i Verdú van estar més de 8 hores sense llum i amb el temporal Hortense alguns abonats de la capital del Sió també es van quedar sense subministrament elèctric unes hores per incidències a la xarxa elèctrica.