El conseller Bernat Solé elogia la "capacitat de reinvenció" dels torronaires d'Agramunt

Text: Laia Pedrós / Foto: Laia Pedrós

El conseller d'Exteriors, Bernat Solé, ha elogiat aquest diumenge "la capacitat de reinvenció i de transformació dels torronaires d'Agramunt" així com del sector de la petita i mitjana empresa de país. Ho ha fet juntament amb la secretària general adjunta d'ERC i candidata per Lleida a les eleccions del 14 de febrer, Marta Vilalta, després de visitar diferents firmes del sector a la capital del Sió i Corbates Uomo Montclar, que també s'ha reinventat i ara fabrica màscares i bates.

Solé, que també és el segon candidat d'ERC per Lleida, ha afirmat que "des del govern estem al seu costat i els oferim la possibilitat d'internacionalitzar els seus productes tenint en compte que el torró és un dels ambaixadors més importants del nostre país, de manera que posem a la seva disposició la xarxa de 15 delegacions que tenim des del govern de la Generalitat, les oficines d'acció, perquè el torró d'Agramunt arribi a qualsevol llar el món".

El conseller d'Exteriors també ha reivindicat "la necessitat imperiosa que el govern espanyol doni ajudes als autònoms i les petites i mitjanes empreses de Catalunya com estan fent en altres països". Segons Solé, "cal posar en valor aquest esperit de compromís i de sacrifici ja que obrir les portes d'un negoci en plena pandèmia és de molta dificultat".

Per la seva banda, Vilalta ha posat en valor "els sectors estratègics de país, com el del torró d'Agramunt que posiciona les terres de Ponent al món" i ha demanat a la ciutadania "apostar pel comerç local i de proximitat per donar valor als productes de km 0, ja que és el que aguanta l'economia de moltes famílies".

Han completat la comitiva l'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernàndez; la senadora Sara Bailac, i la diputada al Congrés dels Diputats i regidora a l'Ajuntament de Bellpuig, Inés Granollers.