El Festival Embarrat de Tàrrega i persones amb discapacitat intel·lectual de l'Associació Alba preparen una gran obra d'art col·lectiva per homenatjar Guillem Viladot

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega

El Festival Embarrat i l’Associació Alba de Tàrrega han posat en marxa aquest dimecres 14 de setembre el programa Pintem el món, en què una cinquantena de persones amb discapacitat intel·lectual, sota la direcció de l’artista plàstic Jaume Amigó, esdevindran els protagonistes-artistes d’un taller que homenatjarà la figura del poeta agramuntí Guillem Viladot en l’any del centenari del seu naixement. El treball plàstic que resulti d’aquest taller prendrà forma en una exposició a la via pública per commemorar el Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat Intel·lectual, que se celebra el 3 de desembre.

Així doncs, el pròxim 3 de desembre una quinzena de balcons de la capital de l’Urgell exhibiran les creacions que sorgeixin d’aquesta iniciativa, alhora que se’n mostrarà una selecció de cinc a la Fundació Lo Pardal Guillem Viladot d’Agramunt. De la mateixa manera, un cop deixi Tàrrega, és previst que la mostra viatgi a les poblacions d'Agramunt, Cervera, Verdú i Guissona.

Amb Pintem el món, el festival de creació contemporània Embarrat, com a espai de creació transversal i compromès amb la societat a la qual pertany, que promou d’una manera activa la inclusió i el valor de la diversitat mitjançant l’art, obre un espai d’expressió sincer i útil pensat perquè les persones amb situació de vulnerabilitat i amb especials dificultats puguin expressar-se i donar visibilitat a la seva realitat.

Pintem el món és una contribució a l’apoderament de les persones, atès que impulsa el creixement personal, l’aprenentatge, la millora de l’autoestima, i la socialització; i alhora reivindica i apel·la a una societat que cada vegada sigui més inclusiva i justa per a tothom.