El festival Embarrat de Tàrrega obre la convocatòria Nau 18 per a estudiants i artistes emergents en una edició dedicada a la “Mare Terra”

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega

La creació contemporània arriba altre cop al Museu Trepat de Tàrrega amb la novena edició de l’Embarrat, que se celebrarà entre el 26 de maig i el 4 de juny. El festival es referma com a aparador de nous talents artístics i com a plataforma de difusió i promoció de les seves obres. Així, la capital de l’Urgell aposta un any més per l’art avantguardista i transgressor, que tindrà l’antiga fàbrica J. Trepat com a escenari. Prèviament, l’Embarrat 2023 obre la convocatòria artística Nau 18, fins al 28 de febrer, dirigida a estudiants d’art, creadors i artistes de fins a 35 anys i de qualsevol disciplina plàstica, audiovisual o performativa. L’exposició col·lectiva tindrà lloc els dies del festival a la nau 18 del Museu Trepat.

La comissària convidada en aquesta edició és Anna Roigé, responsable de documentació del Centre d'Art La Panera de Lleida, la qual juntament amb Jesús Vilamajó, director del festival, s’encarregaran de la selecció de les obres que participaran en l'exposició. Enguany, la «Mare Terra» és el tema central de la convocatòria i l'eix temàtic de la mostra. Amb l’objectiu de contribuir a sensibilitzar la ciutadania sobre el moment inefable en què vivim, l’Embarrat convida a reflexionar en aquesta ocasió sobre els perjudicis que les societats han inferit al llarg dels temps al planeta Terra.

Cal destacar també la renovada col·laboració amb l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) de la Diputació de Lleida, que patrocina el retorn del Premi IEI-Embarrat. Un jurat configurat per Christian Alonso, director del Centre d’Art la Panera de Lleida; Mercè Vila, coordinadora d’exposicions de la Fundació Vila Casas; i Anselm Ros, comissari de la sala Gòtika de l’IEI, atorgaran el premi al millor artista, consistent en la producció d'una exposició a la Gòtika durant el 2024 i una aportació de 1.000 euros. L’Embarrat 2023 està coorganitzat per la Regidoria de Cultura i el Museu Trepat de Tàrrega, i compta amb les col·laboracions de l’IEI de la Diputació de Lleida, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Centre d'Art La Panera de Lleida i el Consell Comarcal de l’Urgell.