El festival Embarrat obre convocatòria artística en una edició dedicada a Viladot

Foto: Museu Trepat (Jesús Vilamajó).

La creació contemporània torna al Museu Trepat amb una nova edició de l’Embarrat. Tàrrega aposta de nou per la cultura, l’art i el pensament, i celebrarà entre el 27 de maig i el 5 de juny la vuitena edició de l’Embarrat a l’antiga fàbrica J. Trepat.

Enguany l’Embarrat se suma als actes del centenari del naixement del poeta i artista Guillem Viladot i li dedica dues exposicions La Incomunicació i Pardal Lo. El concepte d’”Incomunicació” s'inspira en el llibre Els poemes de la incomunicació que Guillem Viladot va escriure l'any 1970.

En aquesta edició, el festival referma la seva aposta com a plataforma de difusió i promoció de l'obra d'artistes novells. L’exposició La Incomunicació, per a la qual s’obre avui convocatòria fins al 28 de febrer, està destinada a estudiants i artistes emergents de qualsevol disciplina plàstica o audiovisual, i tindrà lloc durant els dies del festival.

A Pardal Lo, cinc artistes seran convidats a reinterpretar l'obra de Guillem Viladot, una producció de La Gòtika de l'Institut d'Estudis Ilerdencs. L’exposició s’estrenarà a l'Embarrat i posteriorment es veurà a la Sala Gòtika de l'Institut d'Estudis Ilerdencs i a la Fundació Lo Pardal d'Agramunt.

El comissari convidat en aquesta edició és Pau Minguet, director de la Fundació Lo Pardal, el qual juntament amb Jesús Vilamajó, director del festival, s’encarregaran de la selecció de les obres que participaran al certamen.

L’Embarrat 2022 està organitzat per l'Ajuntament de Tàrrega, el Museu Trepat i Culturacció, i compta amb les col·laboracions de l'Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Centre d'art La Panera de Lleida i la Fundació Lo Pardal - Guillem Viladot d’Agramunt.