El Grup Alba, seleccionat en la prova pilot del projecte Transicioenergetica.cat

Text: Redacció /  Foto: Grup Alba

Vuit empreses catalanes, entre elles l'empresa social Grup Alba, han estat seleccionades per participar a la prova pilot de Transicioenergetica.cat, el projecte pel qual Som Energia i Som Mobilitat volen ajudar el teixit empresarial a tendir cap a una economia baixa en emissions i energèticament eficient. 

Des de la comissió Alba Verda del Grup Alba i com a accions de responsabilitat social empresarial, ja fa temps que s'estan impulsant millores d'eficiència energètica en alguns dels seus serveis com l'ús de bombetes leds; la implantació de contenidors de reciclatge; mesures per reduir les emissions i les impressions a paper, etc. "Poder accedir en aquesta prova pilot permetrà a l'entitat traçar un full de ruta molt més clar cap a la transició energètica, un repte obligat que ens hem marcat pels propers anys", explica Maite Trepat, directora de l'entitat.

A la prova pilot s’hi han presentat una cinquantena d’empreses. En el procés de selecció s’ha tingut en compte que hi hagi representats diversos sectors econòmics i diverses mides d’empresa, tant de facturació com de plantilla laboral.

En una primera fase, una consultora especialitzada en el sector energètic ajudarà aquestes empreses a avaluar la seva situació actual en els àmbits d’eficiència energètica, autoproducció, generació col·lectiva i mobilitat. Es farà una pre-diagonosi i se’ls proposarà un pla de treball amb les possibles millores a realitzar. Per dur-les a terme Transicioenergetica.cat oferirà una xarxa d’empreses proveïdores de serveis energètics que poden aplicar aquestes mesures. L’objectiu principal és aconseguir que cada empresa redueixi la seva dependència de les energies fòssils facilitant una reducció de les seves emissions totals. Això les farà, a la vegada, més competitives, eficients i sostenibles.

Les 8 empreses escollides per realitzar la prova pilot són el Grup Alba, Buff, Cartodelta, Col·lectiu Ronda, Esfèric, Font Nova, Som Biomassa i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. Totes elles rebran, de forma gratuïta, una diagnosi i un assessorament energètic per poder passar a l’acció.

Transicioenergetica.cat

Quan s’hagi acabat la prova pilot, previst a l’octubre, el projecte s’obrirà a totes les empreses i organitzacions que se sentin compromeses i vulguin fer la transició energètica. Les que hi estiguin interessades, poden apuntar-se al web transicioenergetica.cat per rebre informació.