El Mitma invertirà 2,1 milions d'euros en millorar la carretera N-II de Vilagrassa

Redacció | Foto: Google Maps

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma)ha aprovat definitivament el projecte de traçat i l'expedient d'informació pública de “Millora d'interseccions i reordenació d'accessos de la carretera N-II, travessia de Vilagrassa, del punt quilomètric 503,740 al 504,840, a la província de Lleida”. Aquesta fita suposa un pas fonamental per a continuar amb la redacció del projecte de construcció. L'anunci corresponent serà pròximament publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

El pressupost estimat de l'actuació és de 2,1 milions d'euros i es preveu el seu finançament amb càrrec al programa de millora d'entorns urbans del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), dotat amb 105 milions del fons NextGenerationEU.

El projecte, a més de suposar una millor integració en l'entorn urbà de la travessia de Vilagrassa, amb la construcció de noves voreres i una millora en la il·luminació, persegueix reforçar la seguretat viària. D'una banda, contempla la millora de la intersecció situada en el quilòmetre 504,000 de la N-2 i la reordenació d'accessos en aquest àmbit, substituint la intersecció actual en T per una glorieta. D'altra banda, preveu la construcció d'una segona glorieta en el límit aquest de la travessia, prop del límit del terme municipal de Tàrrega, la finalitat del qual serà la de generar un efecte de “porta d'entrada” a la travessia, ajudant a pacificar el trànsit de vehicles a través de la seva reducció de velocitat. A més, inclou altres millores en la travessia en matèria de fermes o de drenatge.