El nou alberg de pelegrins de Tàrrega entrarà en marxa a l'abril

Captura de Pantalla 2023-03-23 a les 16.44.58
photo_camera Visita a les instal·lacions de l'alberg de pelegrins de Tàrrega

Redacció | Foto: Asmaa R. Bellahbib

L’Ajuntament de Tàrrega ha habilitat a Cal Trepat un nou alberg de pelegrins per les persones que facin el Camí de Sant Jaume o el Camí Ignasià i vulguin fer nit a la ciutat. És previst que abans no acabi el mes d’abril entri en funcionament el nou equipament, ubicat als baixos de l’edifici comercial i residencial de l’antiga fàbrica Trepat i gestionat per l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme del consistori.

L’alberg té una capacitat de 14 places i disposa d'una superfície d’uns 60 metres quadrats, repartides en dues habitacions amb lliteres; una sala cuina-menjador de 15 metres quadrats equipada amb nevera, microones i bullidor d’aigua; i serveis què disposen de dos inodors, dues dutxes i quatre piques rentamans. Fer nit a l’alberg, que es troba a 15 minuts a peu del centre de la ciutat, tindrà un cost de 10 euros per persona i nit. Val a dir que l’equipament també funcionarà com a espai de residència temporal per artistes vinculats als programes de creació de FiraTàrrega, motiu pel qual romandrà tancat a visitants de l’1 a l’11 de setembre (ambdós inclosos).

Segons ha explicat l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, durant la visita d’obra a les instal·lacions, “es tracta d’un alberg modest, però ofereix les comoditats bàsiques per tal que els pelegrins que s’aturin a la nostra ciutat puguin recuperar forces per prosseguir la ruta alhora que ens ajudarà a atreure visitants a Tàrrega”. La primera edil també ha posat en valor que “que és l’únic alberg no privat que hi ha en el tram comprès des de Cervera fins a Balaguer”.  Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica i Turisme, Núria Robert, ha afegit que “obrir aquest espai posiciona Tàrrega com una destinació clau per al turisme de pelegrinatge, ja que preveiem que sigui un equipament força concorregut, i ens permet diversificar l’oferta turística de la nostra ciutat”.

Robert també ha detallat que les persones interessades a allotjar-s’hi hauran de contactar amb antelació amb l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament trucant al 973 311 608 o enviat un correu electrònic a l’adreça [email protected]. L’horari d’atenció al públic serà de 9 h del matí a 2 h del migdia. Fora d’aquest horari caldrà contactar amb la Policia Local (973 500 092). En aquests moments, el consistori fa els últims retocs a les instal·lacions per tal que entrin en funcionament abans d’acabar el mes d’abril alhora que treballa a renovar la pàgina web de turisme del municipi.

Primera fase de les obres de rehabilitació de Cal Trepat

L’Ajuntament de Tàrrega ha equipat l’espai un cop enllestida la primera fase de les obres de rehabilitació de l’antic edifici comercial i residencial de Cal Trepat, que van suposar una inversió de 412.448 euros (IVA inclòs). L’àmbit de restauració va incloure la residència Trepat, que es trobava en desús, i part de l’antic departament comercial i d’oficines situat a la planta baixa. La intervenció va consistir en el reforç dels fonaments i l’estructura de tot l’edifici a més de la reparació material de les cobertes i els terrats de l’antic habitatge familiar. La rehabilitació constitueix una de les principals inversions en equipaments del present mandat a Tàrrega. Per fer-ho possible, la capital de l’Urgell va rebre una subvenció de 250.000 euros procedent del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). Per la seva part, l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural en va aportar 68.184 euros.