El nou pressupost municipal de Tàrrega augmenta un 7,46% i assoleix els 21 milions d’euros

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega (Arxiu)

L’Equip de Govern de l’Ajuntament de Tàrrega ja té a punt per a la seva aprovació el pressupost municipal per a l’exercici 2023, que ascendeix a un total de 21.029.345,98 euros. La xifra creix un 7,46% amb relació al 2022. L’objectiu prioritari és mantenir la prestació de serveis a la ciutadania davant l’augment de les despeses generals sense que això comporti un increment generalitzat d’impostos i taxes. Un any més, es mantindrà el volum de subvencions per continuar donant suport als projectes de les entitats i associacions locals. El capítol d’inversions, en el qual s’incorporen ajudes provinents del fons Next Generation, ascendeix a 2.798.433 euros.

El regidor de Finances i Transparència, Daniel Esqué, ha definit el nou pressupost com “un gran exercici d’esforç en el context actual, marcat per l’elevat increment del cost de les despeses generals i per la necessitat de complir terminis per poder concórrer als fons Next Generation”. Així mateix, ha assenyalat que “precisament en l’escenari de volatilitat actual continuem apostant per les àrees socials, la protecció dels sectors més vulnerables i el foment de les activitats culturals i educatives que caracteritzen la nostra acció de govern”. Alhora, ha afegit que “hem hagut de fer certes adaptacions per tal d’ajustar les despeses”.

Pel que fa a àrees de despesa, s’assignaran 2.155.843,62 euros a activitats culturals; 2.260.894,72 euros a accions en matèria d’educació; i 764.064,08 euros a polítiques socials, habitatge i benestar de les persones. En aquest darrer apartat, Tàrrega continuarà reforçant així els programes socials que duen a terme les altres administracions competents.