El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega aprova el pressupost municipal del 2023, que supera els 21 milions d’euros

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega

El Ple de Tàrrega va aprovar ahir en sessió extraordinària el pressupost municipal per a l’exercici 2023, que ascendeix a un total de 21.044.245,98 euros, un 7,5% superior en relació al 2022. Els comptes van rebre els vots favorables d’ERC, CUP i PSC (Equip de Govern) i els vots en contra de Junts per Tàrrega. El regidor de Finances i Transparència, Dani Esqué, va explicar que amb el nou pressupost "aconseguim mantenir l'activitat ordinària de l'ens i al mateix temps fem front a l'increment del cost de les despeses, alhora que evitem augmentar la pressió fiscal sobre el contribuent". També va destacar el volum de subvencions “amb què continuarem donant suport als projectes de les entitats i associacions locals”. Pel que fa a àrees de despesa, s’assignaran 2.260.894 euros a accions en matèria d’educació; 2.155.843 euros a activitats culturals; i 764.064 euros a polítiques socials, habitatge i benestar. “Apostem per les àrees socials i la protecció de les persones més vulnerables”, va assenyalar Esqué.

Des de l’Equip de Govern es va subratllar també el capítol d’inversions, caracteritzat per la incorporació d’ajuts provinents dels fons Next Generation. Tàrrega dedicarà l’any vinent un total de 2.798.433 euros a inversions, que se centraran sobretot en la implantació de sistemes d’eficiència energètica, la renovació d’enllumenat públic, l’arranjament d’espais de la via pública i la millora de l’accessibilitat en equipaments. “Prioritzarem les accions respectuoses amb el medi ambient i que millorin la qualitat de vida de les persones, mentre continuem revertint la manca de manteniment general de la ciutat d’anteriors legislatures”, va afegir en aquest sentit Dani Esqué.

Quant a projectes urbanístics, s’ha de destacar la remodelació de l’avinguda de Cervera, un dels principals accessos a la ciutat, que rebrà 500.000 euros per habilitar-hi dos carrils centrals més un carril lateral a banda i banda delimitat per una illeta. També es preveu invertir 170.000 euros en mesures de seguretat viària al tram urbà de la C-14. A més, s’efectuaran millores en equipaments esportius com el camp de futbol i el complex de les piscines. D’altra banda, la capital de l’Urgell continuarà complint amb les seves obligacions financeres i dedicarà 1.713.714 euros a l’amortització de deute bancari. Així, es preveu finalitzar l’exercici 2023 amb un 22,88% de nivell d’endeutament.