El Septenari dels Dolors a Bellpuig es pot seguir en directe per YouTube

Text: Laia Pedrós / Foto: Laia Pedrós

Com ja va fer l'any passat, la Congregació dels Dolors de Bellpuig retransmet en directe per YouTube els actes del Septenari en honor a la Mare de Déu dels Dolors. I és que com a mesura de prevenció contra la Covid, l'accés a l'església de Sant Nicolau està limitat al 30% de la capacitat del temple i a Bellpuig hi ha molta devoció a la Mare de Déu dels Dolors.

Els actes del septenari en honor a la Verge dels Dolors tenen lloc cada dia durant una setmana, des de divendres passat, a les 8 del vespre. Enguany el predicador és mossèn Josep Solà, qui va ser rector de la parròquia de Sant Martí de Puig-reig. Aquest divendres dia 26, festivitat de la Mare de Déu dels Dolors, se celebraran dues misses, a les 10 del matí i a les 12 del migdia (solemne). 

Tradicionalment, la processó dels Dolors de Bellpuig dona el tret de sortida a la Setmana Santa a Ponent. Aquest any, com ja va passar el 2020, la processó no podrà celebrar-se com era habitual, ja que reunia milers de devots. Tot i això, la Congregació dels Dolors de Bellpuig ha plantejat oferir un recorregut pels carrers pensant en les persones vulnerables que no poden desplaçar-se fins a la capella perquè puguin contemplar la imatge des del balcó o la finestra de casa o de la residència. La junta de la Congregació ha explicat que "hem sol·licitat un permís a les autoritats competents perquè el pas de la Mare de Déu dels Dolors pugui recórrer els carrers de la nostra localitat respectant les normatives vigents, sense permetre aglomeracions de persones. A dia d'avui, restem a l'espera que les autoritats emetin resolució sobre la concessió o no del permís ".