El targarí Pep Sanz i el valencià Pau i au, guanyadors dels premis literaris de Juneda

Els premis literaris de Juneda, convocats per l’Ajuntament de Juneda amb la col·laboració de l’Editorial Fonoll i enfocats a la poesia jove i a la creació experimental, ja tenen guanyadors.

El poeta ponentí Pep Sanz s’ha endut la 23a edició el Premi Joan Duch de poesia per a joves escriptors per l’obra La mutació dels pollastres. El jurat, format per Francesc Gelonch, Meritxell Cucurella-Jorba, Anna Gas, Anna Pantinat i Maica Rafecas, li ha atorgat el guardó a poemaris escrits per autors de menys de 35 anys, dotat amb 1.500 euros i la publicació de l’obra guanyadora a càrrec de l’Editorial Fonoll.

D'altra banda, l'Ajuntament de Juneda també ha atorgat el premi de creació experimental. El poeta valencià Pau Rodríguez Sànchez-Campos, conegut amb el nom de Pau i au, s’ha emportat el 6è Premi Carles Hac Mor a plaquettes d’escriptura subversiva per l’obra BALADA DEL VIATGER QUE VA ANAR I HO VA MIRAR TOT I, ARA QUE EN TORNA, RES NO HI VEU (irònicament, sense tornada). El jurat, compost per Ester Xargay, Anna Gual i Jordi Marrugat, li ha concedit el premi a obres que destaquen per la seva experimentació formal i llibertat creativa, dotat amb 300 euros i la publicació de l’obra per l’Editorial Fonoll.

El lliurament de premis i la presentació dels poemaris guardonats es durà a terme el 23 d’agost als Rentadors de Juneda en el marc de la Nit Poètica Premi Joan Duch i Premi Carles Hac Mor.