El Torró Solidari recapta 279.338 € per a les malalties infantils minoritàries

Foto: RAC 1.

Aquest dijous, 3 de febrer, el programa Tu diràs amb Aleix Parisé, ha comunicat la xifra recaptada en l’edició d’enguany del #torróRAC1 amb Torrons Vicens. 

El dijous dins de les instal·lacions de l’hospital, el propietari de Torrons Vicens, Àngel Velasco, i Jaume Peral, director de RAC1, van fer entrega del taló dels 279.338 € recaptats en la campanya d’aquest Nadal al Dr. Jaume Pérez Payarols, director d'Innovació i Coneixement de l'Hospital acompanyats també d’Aleix Parisé i Ona Carbonell.

La recaptació d’enguany, igual que en les edicions anteriors, anirà destinada al projecte Brain, que té com a objectiu trobar el tractament i la cura per a més de 1.200 malalties neurològiques rares que afecten els infants.

Els diners recollits amb el Torró Solidari el 2020, concretament, van ser per a la investigació de biomarcadors en l’epilèpsia i els trastorns congènits de la glicosilació; i van permetre, entre altres projectes, comprar una màquina, i contractar la professional experta per fer-la servir, per a la Unitat de Neuromodulació no Invasiva, creada recentment. La inversió està valorada en més de 300.000 €.

Al llarg de les set edicions de l’acció solidària promoguda per RAC1 i Torrons Vicens, el gairebé milió i mig d’euros aconseguits ha suposat un impuls important en la recerca, amb resultats prometedors que s’han publicat en revistes científiques de prestigi.

El 2021 la xifra del Torró Solidari ha tornat a créixer 7.039 euros respecte a l’any anterior, que va ser de 272.299 euros, i ha doblat la donació des de la primera edició, el 2015. Com cada any, estaven a la venda dues varietats de Torró Solidari i les edicions en estoig de cadascun d’ells: el preferit pels oients, el clàssic de praliné d’avellanes, amb una recaptació de 171.289 €, i el cremós d’ametlla amb cookies amb una recaptació de 108.049 €.