Els alumnes de l'Escola Vedruna Tàrrega pinten un mural col·laboratiu

Redacció | Foto: Asmaa R. Bellahbib

Durant aquesta setmana aproximadament uns 700 alumnes han estat realitzant la pintura d'un mural artístic a la façana de l'Escola Vedruna de Tàrrega, concretament als carrers del Doctor Fleming i de la Mare Vedruna. 

Aquesta iniciativa va sorgir de l'Escola i l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA), tal com ha afirmat la directora del centre, Lluísa Culleré, “pensem que educar és una feina de tots, i volíem trobar un espai on poder compartir, i vam optar per l'art.” Culleré ha remarcat que en la creació del mural hi han participat tots els alumnes de l'escola, des de la llar d'infant fins a 2n de Batxillerat.

Per la seva part, Jordi Badias, el president de l'AFA d'aquest centre educatiu, com ha representat de les famílies de l'escola ha explicat que “estan molt orgullosos amb tot el que es fa a l'escola, però sobretot amb els valors que es transmeten amb el dia a dia”, aquest mural per a les famílies “és una carta de presentació del que es va a l'escola”, ha afegit.

El mural és obra de l’artista targarí Tope (Josep Rodríguez), però en el seu disseny també hi han participat l’alumnat, el professorat i les famílies, aportant el toc de simbologia que representa el seu projecte educatiu. Tope ha explicat que és una experiència molt caòtica, però alhora divertida, ja que “hi ha alumnes que tenen uns conceptes de pintura molt avançat i n'hi ha que no, i has de saber posicionar-los per anar avançant, però penso que tots s'ho passen molt bé.”