Els alumnes del nou programa d’FPO Dual del Centre La Solana de Tàrrega iniciaran les pràctiques a l’empresa el pròxim 10 de febrer

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega

Els 15 joves seleccionats per participar en el nou programa d’FPO Dual que impulsa La Solana – Centre de Recursos per a l’Ocupació de l’Ajuntament de Tàrrega començaran les pràctiques a l’empresa el pròxim 10 de febrer. Així els ho han comunicat l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i el regidor d’Educació i Treball, Xavier Rossell-Aparicio, durant la recepció que els han ofert aquest dimarts. L’acte ha estat una benvinguda en el programa per part dels representants del municipi i per encoratjar-los a acomplir amb aquesta nova modalitat de formació professional ocupacional caracteritzada perquè la persona participant esdevé aprenent i combina la formació en el centre formatiu amb l’activitat laboral a l’empresa mitjançant un contracte de treball remunerat.

Ambdós han encoratjat els joves que participen del programa a gaudir i aprofitar al màxim aquesta experiència formativa i han reiterat el seu agraïment a les firmes que s’hi han implicat, “1”, segons Pijuan.

Es tracta d’una quinzena de joves d’entre 16 i 29 anys, en situació d’atur i amb baixa qualificació acadèmica o sense titulació de Tàrrega i altres poblacions de la comarca. El passat mes de desembre van començar a formar-se en soldadura i pròximament ho faran en l’especialitat d’Operacions Auxiliars de Fabricació Mecànica i de Soldadura en el marc del projecte d’FPO Dual.

L’alumnat ha participat en sessions de formació prèvia de competències personals per l'ocupació i aproximació a l'entorn laboral en el sector professional, realitzant visites d’entorn productiu a les empreses col·laboradores per conèixer la seva activitat, singularitat i procediment. A partir del 10 de febrer, els 15 joves seleccionats realitzaran accions formatives per obtenir el certificat de professionalitat d’Operacions Auxiliars de Fabricació Mecànica (400 h) complementat amb Soldadura MAG, TIG i Arc Elèctric (245 h) a la tarda; durant el matí, tindran un contracte de treball de formació en alternança a una de les empreses col·laboradores: DAC Industrial Solutions CS Grup SL; Indox Energy Systems SL; Jaume Costa, SL; JYMPA FUTURAGRO SL; Munmas SLU; Ros Roca SA; SEREVA COOLING SL.

L’èxit de l’FPO Dual rau en l’oportunitat que els joves tenen d’aprendre un ofici i desenvolupar-lo en un entorn real i de forma remunerada. El nou programa ve creat per donar resposta a les necessitats del nostre territori, adequant l’oferta acadèmica a les necessitats existents al mercat laboral, potenciant la formació professional i ocupacional. Aquest projecte està impulsat pel Centre la Solana de l’Ajuntament de Tàrrega i subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).