Els alumnes de l'EASD Ondara conviden a l'art i la pausa amb el Fast Fest

El manifest del festival feia una crida a aturar-se i reflexionar davant del ritme accelerat de la societat actual

Algunes de les obres del Fast Fest de Tàrrega ©JordiBonilla
photo_camera Algunes de les obres del Fast Fest de Tàrrega ©JordiBonilla

El Fast Fest s'estrenava aquest dijous a l'Escola d'Art i Superior de Disseny Ondara de Tàrrega com un certamen d'arts plàstiques impulsat per l'alumnat del Batxillerat d'Arts Escèniques. El manifest fundacional és una crítica a la fugacitat del temps provocada per les xarxes socials.

Un aparell d'scroll infinit en el Fast Fest d'Ondara ©JordiBonilla
Un aparell d'scroll infinit en el Fast Fest d'Ondara ©JordiBonilla

"Ens podem passar hores al mòbil i desaprofitant el temps", explicaven Enoé i Martina, dos dels membres de l'organització del Fast Fest, que ha comptat durant tot el dia amb exposicions, performances, música en directe i un mercat de roba reciclada.

Entre les obres que s'han presentat hi havia escultures representant els mateixos estudiants, peces creades a partir de bosses, quadres sobre el pas del temps o, fins i tot, un espectacle immersiu inspirat en La Casa de Bernarda Alba, de Federico García Lorca.

L'objectiu del festival és visibilitzar les creacions de l'alumnat d'arts plàstiques

El mercat de moda reciclada del Fast Fest ©JordiBonilla
El mercat de moda reciclada del Fast Fest ©JordiBonilla

Per la seva banda, el director de l'escola Ondara, Xavi Brufau, ha mostrat la voluntat del centre de mantenir el festival els pròxims anys i obrir-se a la ciutat "participant en espais públics i convidant artistes externs".

En aquest sentit, l'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, s'ha mostrat compromesa amb col·laborar en el Fast Fest des del consistori. "Diu molt dels joves que siguin capaços de crear un festival sobre la rapidesa de la societat", ha assegurat Pijuan.