Nova temporada d'activitats d'estiu per als joves de Tàrrega

L’eix de l’Estiu Jove és per quart any consecutiu un camp de treball per millorar zones d’ús comunitari arreu de la ciutat, donant continuïtat al projecte de recerca, descoberta i documentació d’antics comerços targarins iniciat l’estiu passat gràcies a una col·laboració amb el Museu Tàrrega Urgell i el GòTIC
Camp de treball Tàrrega 2023 ©Comarques
photo_camera Camp de treball Tàrrega 2023 © Asmaa R. Bellahbib

L'Ajuntament de Tàrrega convoca una nova edició de l'Estiu Jove, un conjunt d’activitats i projectes comunitaris que es desenvolupen durant el mes de juliol, dirigides a nois i noies entre els 12 i 17 anys. Es tracta de proporcionar alternatives de lleure i formació durant la temporada estival, que gestionarà un any més la Cooperativa Lleure Quàlia del Grup Alba.

El programa d'activitats, que han estat centralitzades en l'Oficina Jove, també incloïa un taller per generar un mapa dels comerços antics de la ciutat amb la col·laboració de GòTIC, visites al Museu, rutes en bicicleta, hípica, autoestima i altres activitats de lleure. A més, els joves inscrits en dues o més setmanes del camp de treball reben “gratificacions” amb sortides esportives. 

Enguany han participat en l'Estiu Jove una quinzena de nois i noies, alguns dels quals aquest divendres s’han fet la tradicional foto de grup amb l’alcaldessa Alba Pijuan i la regidora, Alba Castellana.

L’eix de l’Estiu Jove és per quart any consecutiu un camp de treball per millorar zones d’ús comunitari arreu de la ciutat. Enguany, s’ha donat continuïtat al projecte de recerca, descoberta i documentació d’antics comerços targarins iniciat l’estiu passat gràcies a una col·laboració amb el Museu Tàrrega Urgell, la Regidoria de Promoció Econòmica, la Regidoria d’Urbanisme i el GòTIC.

En el marc d’aquesta iniciativa, aquesta setmana, els joves participants han pintat un mural a les façanes dels números 35 i 36 del carrer d’Urgell amb la col·laboració dels pintors muralistes Llukutter i Floxi. L’objectiu és recrear les botigues que antigament hi havia en aquests immobles (el magatzem dels antics propietaris de la merceria La Central i la botiga de comestibles de Ca la Magallona). Recordem que el juliol passat es van pintar els números 28, 30 i 32 del mateix vial.

Aquesta iniciativa ens permet tant donar una segona vida a espais de la ciutat com fer que els joves coneguin com era el nucli històric

Els participants d'enguany també han entrevistat antics propietaris de comerços situats al centre de la localitat: Maria Alba Balcells (Regalina), Xavier Roca Cros (La Gramola), Maria Lluïsa Segura Sala i Marisol Lloses Forn (Perruqueria per a senyores del carrer Major), Maria Pilar Serra Guillén: (Fruites i verdures Teresina) i Carme Folch Rafel (Plàstics Tàrrega).

La plasmació en murals dels antics comerços a les parets del carrer d’Urgell, un dels que més ha patit el tancament de locals, contribueix a dignificar-lo

L'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan ha insistit en la “necessitat de seguir fent activitats adreçades al col·lectiu de joves de 12 a 17 anys, un dels que més costa de mobilitzar”.