Els Tres Tombs de Tàrrega uneixen tradició, reivindicació i cultura popular

Hi han participat disset tractors, set carretes guarnides amb motius agrícoles i revindicatius, dos carruatges, una quinzena de cavalls i ponis, lo Tossino, la Verreta, la Fal·lera Gegantera i els Nans de Guixanet, a més dels elements convidats

Alguns dels tractors que han participat als Tres Tombs de Tàrrega ©AjuntamentdeTàrrega
photo_camera Alguns dels tractors que han participat als Tres Tombs de Tàrrega ©AjuntamentdeTàrrega

La plaça del Carme de Tàrrega ha tornat a viure aquest diumenge 28 de gener els Tres Tombs de Sant Antoni amb la tradicional desfilada de tractors, carros i cultura popular de la ciutat i d'altres indrets. Han estat un total de disset tractors, set carretes guarnides amb motius agrícoles i revindicatius, dos carruatges, una quinzena de cavalls i ponis, lo Tossino, la Verreta, la Fal·lera Gegantera i els Nans de Guixanet, a més de lo Marrà de Tremp i la Mulassa de Cappont com a elements convidats.

La música ha anat a càrrec dels Grallers de la Barra i els Baladrers - Grallers de Ponent

El recorregut ha arrencat a l'Espai Fassina amb la benedicció d'animals, tractors i carrosses, aplegant un gran nombre de públic durant tota la jornada. Un dels protagonistes de la festa de Sant Antoni ha estat el pagès Domènec Caus, pendonista d'enguany, que ha desfilat amb un tractor del seu avi com a homenatge.

La festa s'ha completat amb el mercat de Sant Antoni d'artesania i productes de proximitat a la plaça de les Nacions Sense Estat, el vermut musical amb Carlitos Miñarro i els jocs tradicionals per als més petits. A més, dissabte tinguè lloc una taula rodona sobre la gestió de l'aigua i el pregó de Sant Antoni a càrrec de lo Tossino, la Verreta i els Grallers de la Barra com a prèvia.

Carrosses premiades als Tres Tombs de Tàrrega 2024

Premi a la més treballada: Escola Àngel Guimerà
Premi a la més reivindicativa: Associació Pagesos o Conills
Premi a la més participativa: Escola Jacint Verdaguer
Premi a la més artística: Escola Vedruna Tàrrega
Premi a la més tradicional: Escola Pia (‘Som de l’oest’)
Premi a la més colorida: Escola Pia (‘Targa, teixit associatiu’)
Premi a la més lluïda: Col·lectiu Animal Farm