El seguici de Tàrrega tornarà a desfilar als Tres Tombs el 28 de gener

S'han programat actes paral·lels com una taula rodona sobre la gestió de l’aigua el dissabte 27, un mercat de productes artesanals i de proximitat o un vermut musical amenitzat per Carlitos Miñarro
Imatge d'arxiu de la darrera edició dels Tres Tombs de Tàrrega ©AsmaaRBellahbib
photo_camera Imatge d'arxiu de la darrera edició dels Tres Tombs de Tàrrega ©AsmaaRBellahbib

Les cavalleries, carros, tractors i carrosses, així com lo Tossino, la Verreta, els Nans de Guixanet, la Fal·lera Gegantera i els Grallers de la Barra tornaran a prendre la plaça del Carme de Tàrrega el proper diumenge 28 de febrer a partir de les 11 del matí amb els Tres Tombs de Sant Antoni. En aquesta edició, també hi participaran com a bestiari convidat la Mulassa de Cappont de Lleida i lo Marrà de Tremp. El pendonista d'enguany serà el jove pagès de Tàrrega, Domènec Caus, la família del qual provè del nucli de La Figuerosa.

Presentació de la Festa dels Tres Tombs 2024 aquest dimecres a la plaça de Sant Antoni de Tàrrega ©AjuntamentdeTàrrega
Presentació de la Festa dels Tres Tombs 2024 aquest dimecres a la plaça de Sant Antoni de Tàrrega ©AjuntamentdeTàrrega

El tret de sortida als actes organitzats per la Societat de Sant Antoni Abat serà a les 9 del matí amb el mercat de productes alimentaris de proximitat a la plaça de les Nacions sense Estat, impulsat per la regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tàrrega, i l'esmorzar popular de pagès. Durant tot el matí, hi haurà jocs infantils, passejades amb rucs i la tradicional benedicció a tres quarts d'onze a l'Espai Fassina.

El fi de festa el posarà Carlitos Miñarro amb un vermut-concert a partir de les 12:30 hores

El dia abans dels Tres Tombs, el dissabte 27, se celebrarà una taula rodona sobre la gestió de l’aigua en l’agricultura a les 12 del migdia al local de l'Ateneu. Hi participaran la tècnica de la ADV i pagesa, Rosa Bisa; el president del Canal Segarra-Garrigues, Josep Maria Jové; el vicepresident del Canalet, Justo MiguellaDavid Tous, de l’empresa Saf Sampling Water, a més del periodista Jaume Ramon com a moderador.

La tarda del dissabte lo Tossino, la Verreta i els Grallers de la Barra pronunciaran el pregó de Sant Antoni pels carrers del centre de la capital de l'Urgell. La festa de Sant Antoni a Tàrrega té un caràcter centenari i data del segle XIV. A banda dels ja esmentats, també hi col·labora La Soll, l'AEIG Mestre Güell-Roger de Llúria, diversos centres educatius targarins i la Generalitat de Catalunya.