Els veïns de Castellserà poden triar el segon festiu local votant per Internet

Text: Laia Pedrós i Redacció / Foto: Ajuntament de Castellserà

L'Ajuntament de Castellserà ha convocat una consulta popular telemàtica per tal que els veïns decideixin el segon dia festiu local d'aquest municipi de l'Urgell de cara al 2022.

El primer l'ha escollit el consistori i serà el 20 de gener, festivitat de Sant Sebastià, mentre que per al segon es proposen dues dates: el dilluns 9 de maig i el divendres 22 de juliol. L'Ajuntament ha argumentat que "habitualment es feia el divendres de la Festa Major però havíem observat que moltes botigues estaven obertes igualment i que l'assistència als actes programats no quedava afectada, motiu pel qual des de fa uns anys s'havia instaurat després de la Festa del Bandoler, entenent que així es podia allargar més la diada de diumenge i els alumnes de l'escola l'endemà tenien festa". El consistori ha afegit que "diversos veïns ens havien mostrat la seva opinió al respecte i és per això que volem fer una enquesta i que sigui la ciutadania qui acabi decidint".

Així, els veïns i veïnes empadronats a Castellserà, majors de 18 anys, poden votar la data que desitgin a www.castellsera.cat. La consulta comença aquest dimarts 15 de juny i s'acabarà dimarts vinent dia 22.

En els darrers anys, l'Ajuntament de Castellserà haurà impulsat tres processos participatius. El 2016 els veïns van poder escollir les dates de la Festa Major i el 2019 se'ls va preguntar sobre l'ampliació de la terrassa del bar de les piscines, fet que comportava haver de tallar uns arbres i plantar-ne de nous. El consistori aposta per involucrar la ciutadania en la presa de decisions del municipi.