Els productors locals, protagonistes de la fira Viu l’Hort de Castellserà

El certamen arrencarà el dissabte 6 amb la conferència Aigua, horts i altres opcions de conreu
Imatge d'arxiu de la fira Viu l'Hort de Castellserà ©Comarques
photo_camera Imatge d'arxiu de la fira Viu l'Hort de Castellserà ©Comarques

La 7a edició de la fira Viu l'Hort de Castellserà tindrà lloc els pròxims 6 i 7 d'abril amb l'objectiu de promoure i destacar els productors de proximitat, l'horticultura i els aliments frescos.

Presentació de la 7a edició de Viu l'Hort ©AjuntamentdeCastellserà
Presentació de la 7a edició de Viu l'Hort ©AjuntamentdeCastellserà

El cap de setmana començarà el dissabte 6 a La Panera amb la xerrada titulada Aigua, horts i altres opcions de conreu, sobre temes com l'ús eficient de l'aigua i les tècniques regeneratives per afrontar el canvi climàtic. Hi participaran la investigadora del grup d’Aigua i Canvi Global del CREAF, Annelies Broekman, i la tècnica formadora de l’Era, Neus Vinyals.

El diumenge, els visitants tindran l'oportunitat de descobrir els Salts de Castellserà i posteriorment podran gaudir d'un esmorzar popular mentre visiten les diverses parades de productes hortícoles i artesanals que obriran a les 10 del matí a la Plaça Sitjar.

Els més petits també tindran un espai infantil amb activitats com estampació de samarretes i pintura de testos

El certamen també oferirà demostracions d'oficis tradicionals com la cistelleria de vímet, l'apicultura i l'artesania en llana, a més de proporcionar un espai d'intercanvi de llavors en col·laboració amb l'entitat Cultures Trobades.

Per cloure la fira, se celebrarà un dinar popular amb productes de la zona, elaborat per Blet, i un concert del cor de música tradicional Galindaina.