Entra en vigor el nou POUM d'Agramunt

El pla substitueix a l'anterior, de l'any 1982, i estableix el model de desenvolupament del municipi pels pròxims anys
Aprovació inicial del POUM al ple d'Agramunt el 2023 ©AjuntamentdAgramunt
photo_camera Aprovació inicial del POUM al ple d'Agramunt el 2023 ©AjuntamentdAgramunt

Les normes urbanístiques del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) d’Agramunt han estat publicades aquest dilluns al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Aquest pas culmina un llarg procés que s'inicià l’any 2006 i que ha requerit el treball persistent de múltiples legislatures per cristal·litzar en aquesta realitat.

El nou POUM, que substitueix les antigues normes subsidiàries de planejament de 1982, orienta el model de desenvolupament i expansió d'Agramunt i els seus pobles en les pròximes dècades. Aquest document, fruit d'un procés meticulós de revisió i adaptació a les necessitats actuals, no només respon als requisits legals sinó que també pretén dinamitzar l'economia local i millorar la qualitat de vida dels habitants.

L'alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez, l'ha definit com "l’eina normativa més important i necessària per poder afrontar els grans reptes urbanístics". Al mateix temps, ha volgut reconèixer la tasca de les persones que han participat en el projecte, especialment a l'exalcalde Bernat Solé i als tècnics municipals.

Amb la publicació d'aquestes normes, el consistori s'ha compromès a iniciar els procediments per a facilitar el desenvolupament i aplicació del POUM, així com a oferir suport i assistència a la ciutadania que pugui tenir dubtes respecte a la seva interpretació i execució.