ERC reclama al Govern espanyol carrils laterals a l'A-2 a Tàrrega

La proposta s'ha presentat juntament amb EH Bildu i exigeix un calendari de treball en un màxim de 3 mesos

La senadora d'Esquerra, Sara Baliac, en una sessió al Senat
photo_camera La senadora d'Esquerra, Sara Baliac, en una sessió al Senat ©ACN

La senadora d'ERC, Sara Bailac, ha posat sobre la taula una petició al Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible del Govern espanyol per solucionar els talls que sovint es produeixen a l'autovia A-2 al seu pas per Tàrrega amb la construcció de carrils laterals, així com mesures alternatives mentre no s'executin.

La moció s'ha presentat a la Comissió de Transports i Mobilitat Sostenible del Senat per part d'Esquerra i EH Bildu amb l'objectiu de desdoblar el tram de Tàrrega de l'autovia, una obra que consideren "pendent des de fa dècades".

Apunten a les últimes incidències d'un accident amb un camió el 7 de gener a Vilagrassa i els talls de les manifestacions pageses

Baliac assegura que les incidències a l'A-2 provoquen que un gran nombre de vehicles, especialment els pesants i de transport de mercaderies perilloses, es desviïn per dins de Tàrrega causant desperfectes en el mobiliari urbà i augmentant el risc en zones de trànsit ja intens.

La senadora ha subratllat la importància estratègica de l'A-2 i ha lamentat que els desdoblaments de Lleida a Tàrrega el 1992 i de Tàrrega a Cervera el 1993 no culminessin amb el que ara reclamen entre els quilòmetres 503 i 510 de la via. Entre les exigències dels republicans i els abertzales hi ha els estudis tècnics immediats per als carrils laterals i la publicació en un màxim de 3 mesos d'un calendari del projecte.