Escolars de Tàrrega se sumen al 'Let's Clean Up Europe' i recullen 310 kg de brossa

Text: Redacció / Foto: Ajuntament de Tàrrega

Un total de 350 escolars de 5 centres educatius de Tàrrega han participat aquest divendres a la campanya 'Let's Clean Up Europe' recollint fins a 310 kg de brossa.

Durant tot el matí, s'han organitzat grups bombolla en diferents horaris i zones de la ciutat per poder seguir els recorreguts de l'acció respectant les mesures sanitàries antiCovid. Els espais escollits han estat indrets característics com Sant Eloi, la llera del riu Ondara o altres ubicacions de la perifèria de Tàrrega. 

Els centres participants han estat l'institut Alfons Costafreda, l'institut Manuel de Pedrolo, l'escola Vedruna Tàrrega, el Centre de Formació La Solana i l'escola Alba.

El 'Let's Clean Up' és acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

L'Ajuntament de Tàrrega ja va participar el passat mes d'octubre en l'organització de la primera jornada 'Let's Clean Up Europe' a la ciutat i la valoració és molt positiva perquè ajuda a conscienciar els més joves de la necessitat de cuidar el medi ambient.

Des del consistori es vol agrair la col·laboració i implicació de l'escola Vedruna, que ha participat en l’elaboració dels recorreguts, i de Cartaes, que farà els pesatges i la recollida dels residus perquè els gestioni correctament. Per la seva banda, l'escola Àngel Guimerà també realitzarà l’acció 'Let’s Clean Up Europe' més endavant i de manera lliure.