Les escoles i instituts de l'Urgell es formaran per afrontar l'assetjament escolar

Es duran a terme un total de 66 tallers a alumnes de 5è de primària i 1r i 2n d'ESO

Imatge d'un dels tallers que ja s'ha dut a terme ©CCUrgell
photo_camera Imatge d'un dels tallers que ja s'ha dut a terme ©CCUrgell

Els centres educatius de l'Urgell es preparen per afrontar l'assetjament escolar els mesos de febrer, març i abril amb la posada en marxa del XXIII Programa Comarcal de Suport a l'Educació a l'Urgell (PCSEU), una iniciativa que abordarà de manera contundent l'assetjament i el ciberassetjament.

La psicòloga Neus Planell dirigirà 33 tallers per a l'alumnat de 5è de primària i 16 per a 1r d'ESO. A través d'aquestes sessions, es pretén no només prevenir l'assetjament sinó també dotar els joves d'eines per afrontar-ho amb fermesa.

Es duran a terme un total de 66 tallers durant els tres mesos

D'altra banda, l'investigador social, Rogelio Rubiño, portarà a terme 17 tallers dirigits als alumnes de 2n d'ESO. Sota el títol Bullying a les xarxes: testimonis, impactes i superació, Rubiño compartirà la seva pròpia experiència d'assetjament escolar, buscant que els adolescents prenguin consciència de les seves seqüeles i trobin camins de superació.

Aquest programa és fruit de la col·laboració entre les àrees d'Educació i Salut del Consell Comarcal de l'Urgell i compta amb el suport del Servei Educatiu de l'Urgell i la Diputació de Lleida dins del projecte Fem Salut.