Les escoles i teixit educatiu d'Agramunt comptaran amb un Pla Educatiu d'Entorn

L'objectiu d'aquest projecte que es va presentar aquest dijous als diferents agents educatius és coordinar activitats per a infants i famílies fora de l'horari escolar per tal de millorar l'èxit educatiu de tot l'alumnat
Presentació del Pla Eduactiu d'Entorn d'Agramunt a la sala de plens ©AjuntamentdAgramunt
photo_camera Presentació del Pla Eduactiu d'Entorn d'Agramunt a la sala de plens ©AjuntamentdAgramunt

El passat mes de setembre, el ple municipal d'Agramunt va ratificar el primer Pla Educatiu d'Entorn (PEE) del municipi després de signar el conveni de col·laboració amb el Departament d’Educació, fruit del treball amb els diferents agents educatius a qui aquest dijous es va presentar oficialment el projecte.

L'objectiu d'un PEE és coordinar activitats per a infants i famílies fora de l'horari escolar per tal de millorar l'èxit educatiu de tot l'alumnat. Per a fer-ho, es programen accions al voltant de la cohesió, la interculturalitat o els hàbits saludables, entre altres, per a infants i joves de 0 a 22 anys.

La Generalitat de Catalunya col·labora amb una dotació econòmica per contractar una tècnica municipal i finançar les activitats

Actualment, el pla es troba en fase de diagnosi perquè els agents implicats puguin concretar-ne els objectius i les actuacions a realitzar. Tanmateix, ja s'ha programat una celebració del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau pel proper 30 de gener amb la participació de totes les escoles agramuntines i entitats locals.

L'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernàndez, va definir el PEE com "una mostra més de com som capaços de sumar i treballar en xarxa". Per la seva banda, la regidora d'Educació, Mònica Marquilles, va voler assenyalar la "coherència" que aportarà el pla a aquest treball en xarxa entre escoles, entitats i administració.

A la presentació també va assistir-hi el director dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida, Claudi Vidal, que va assegurar que aquest tipus de projectes tenen "impacte en els resultats educatius" i són "una gran oportunitat per l’educació integral".