Èxit en la cloenda de la tercera Ponent FEST a Maldà

Text: Redacció / Foto: Ponent Coopera

Tot i que la 3a edició de la Ponent FEST s’ha celebrat enguany en format virtual sota el lema 'Repoblem-nos la vida', amb un cicle de taules rodones sobre els reptes del repoblament rural, dissabte al teatre del bar Centro de Maldà es va viure un matí ben lúdic i festiu gràcies a la cloenda de la Ponent FEST, recuperant així el format presencial.

Fins a una seixantena de persones es van apropar dissabte a Maldà per participar en els actes organitzats. La benvinguda inicial va anar a càrrec d’Anna Maria Capdevila, coordinadora de Ponent Coopera; Anna Salla, alcaldessa de Maldà; i Helena Martínez, diputada d’Igualtat i Cooperació Internacional de la Diputació de Lleida. Capdevila va presentar la publicació sobre la 3a Ponent FEST ‘Solucions per repoblar-nos la vida’. Realitzada a partir de les taules rodones sobre els reptes del repoblament rural, les periodistes Clara Barbal, Laia Soldevila, Glòria Sala, Miquel Andreu i Guille Larios, i les il·lustradores Lídia Guim, Pau Llop, Momo Estudi i Marta Palou, han extret unes conclusions que han donat peu a la creació de la publicació. Aquesta també ha comptat amb el suport de la Diputació de Lleida per poder fer-ne uns exemplars impresos.

Tot seguit, la Cooperativa Tres Cadires va presentar en exclusiva el seu nou vermut ecològic ‘Caràcter’, fabricat únicament amb fruites i espècies de temporada propis de Ponent, és el primer vermut ecològic de Catalunya.

Per finalitzar, les humoristes Maria Rovira (Oye Sherman) i Ana Polo van aportar el seu toc d’humor fent riure a petits i grans amb un monòleg sobre 'Feminisme i humor'.

En el marc de la Ponent FEST, dissabte també es va celebrar una sessió de networking prèvia a la resta dels actes, que va comptar amb més d’una vintena d’assistents, entre els quals hi havia representants d’entitats de l’economia social i solidària de Ponent, personal dels serveis de contractació dels ens locals i personal tècnic municipal que té incidència o interès en la contractació i compra pública responsable i en l’economia social i solidària. Es va generar un espai de trobada de negocis face to face per posar en contacte a les administracions i empreses amb diferents entitats de l’ESS, per poder conèixer de primera mà la rendibilitat de les empreses cooperatives socials i el valor afegit de l’Economia Social i Solidària.