El Festival Embarrat i Lo Pardal d'Agramunt consoliden la seva col·laboració amb una nova instal·lació fotogràfica

L’exposició rep el nom ‘La Finestra Induïda’ i és una instal·lació fotogràfica que es podrà veure a la façana de la Fundació Guillem Viladot d’Agramunt fins ben entrat l’any 2024
L'exposició ‘La Finestra Induïda’ a Agramunt. © Ajuntament d'Agramunt
photo_camera L'exposició ‘La Finestra Induïda’ a la façana de la Fundació Guillem Viladot d'Agramunt. © Ajuntament d'Agramunt

El Festival Embarrat de Creació Contemporània de Tàrrega i Lo Pardal d'Agramunt han activat l’exposició ‘La Finestra Induïda’, una instal·lació fotogràfica que es podrà veure a la façana de la Fundació Guillem Viladot d’Agramunt fins ben entrat l’any 2024.

L’exposició té com a finalitat impulsar la creació artística, promoure el patrimoni de la Fundació Guillem Viladot i aproximar l’art a la ciutadania.

La nova col·laboració entre el Festival Embarrat de Tàrrega i Lo Pardal d'Agramunt. © Ajuntament d'Agramunt
La nova col·laboració entre el Festival Embarrat de Tàrrega i Lo Pardal d'Agramunt. © Ajuntament d'Agramunt

Les artistes participants en aquesta primera edició de ‘La Finestra Induïda’ són la catalana resident a Londres Anna Ill i l’argentina establerta a Madrid Laura Voskian. Ambdues han estat seleccionades per un jurat qualificat a partir d’una convocatòria oberta que el Festival Embarrat va llançar aquest l’estiu, i en la qual es van presentar propostes creatives provinents de Catalunya i de la resta de l’Estat espanyol.

L’exposició intervé dues de les façanes de Lo Pardal. A la primera, Anna Ill presenta ‘Continents-Des-Apareguts’, un projecte fotogràfic del qual traspua la intimitat del cos femení i el concepte de refugi. Són cinc fotografies en les quals l’espectador es transporta a un món d’imaginaris evocadors que l’artista ha creat amb una alta sensibilitat artística i estètica. D’altra banda, a l’altra façana, Laura Voskian presenta “En el momento exacto, o muy cerca de lo que se indica como final”, un conjunt de sis fotografies de caràcter experiencial fetes a partir de la pràctica de caminar per la natura i en zones urbanes. A través d’una composició de metàfores visuals, Voskian ens parla de conceptes oposats com el buit i ple, o el trànsit entre l’espai públic i el privat, inquietuds artístiques que es desprenen de la patacada emocional que provoca el desarrelament, quan algú, com és el cas de l’artista, viu on no ha crescut.

Amb aquesta primera convocatòria de ‘La Finestra Induïda’, que tindrà continuïtat el 2024, es consolida la col·laboració que l’any 2022 van iniciar l’Embarrat i la Fundació Guillem Viladot, un festival i una institució cultural que uneixen esforços per impulsar l’art contemporani a l’Urgell.