La Fira del Caçador de Tàrrega, punt de referència de la pràctica cinegètica a Catalunya

El certamen, que ha ampliat la programació a dos dies, ha rebut milers de visitants i ha atorgat visibilitat a les dones caçadores

DSC02190
photo_camera L'alcaldessa, Alba Pijuan i Vallverdú, durant la seva intervenció a l'acte d'inauguració oficial. © Asmaa R. Bellahbib

Tàrrega va celebrar amb un nou èxit multitudinari la Fira del Caçador, el gran aparador de la pràctica cinegètica que ha arribat enguany a la 20a edició. El públic, una vegada més, ha omplert el recinte del Càmping Municipal, on s'han concentrat un centenar d'expositors i un ampli ventall d'activitats familiars vinculades a la caça, la natura i el món animal, en especial el caní.

D'altra banda, el certamen s'ha ampliat aquesta vegada al llarg de dues jornades, ja que durant la vigília, dissabte 23, ja es van convocar les primeres activitats com l'estrena d'un concurs de cassoles. De fet, la gastronomia ha guanyat pes en la programació i ha incorporat un showcooking basat en la carn de caça.

L'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan i Vallverdú, durant la seva intervenció a l'acte inaugural, va felicitar la Societat de Caçadors de Tàrrega "per l'enorme popularitat que ha aconseguit la fira durant les dues últimes dècades, acostant fins a la ciutat milers i milers de visitants". També ha destacat la visibilitat atorgada a les dones dins el món de caça gràcies a la presència de l'Associació Artemis 33 de França.

Per la seva part, Josep Maria Setó, president de la Societat de Caçadors de Tàrrega, es va mostrar molt satisfet amb els resultats de la Fira "si tenim en compte que ha estat la primera vegada que l'activitat de la Fira s'ha ampliat un dia, podem afirmar que ha sigut un èxit". A nivell d'expositors Setó ha destacat que hi ha hagut el mateix nombre que en les anteriors edicions "però, és cert que hem rebut una molt bona resposta de part d'aquests, els quals han acceptat assistir els dos dies de Fira".

Alba Pijuan Vallverdú i el diputat provincial Òscar Martínez han rebut sengles plaques d'honor amb motiu dels 20 anys de la Fira del Caçador. 

Falconeria, equitació o tir amb arc han estat alguns dels atractius d'una fira on també s'han donat cita concursos nacionals de bellesa canina, amb 144 gossos participants, i d'agility, amb 150 animals inscrits. Enguany també s'ha sumat com a novetat una exhibició de la unitat canina dels Mossos d'Esquadra.