La Fira de l'Ametlla de Vilagrassa dona el tret de sortida a la seva XIX edició

Diumenge es farà l'entrega de l'Ametlla de Plata a Antoni Puigverd i la distinció de Corriolàire Major a l'humorista i dinamitzador solidari Sr. Postu
Jornada tècnica sobre les novetats en el cultiu de l'ametlla, en el marc de la Fira de l'ametlla de Vilagrassa, 2023. © Fira de l'Ametlla
photo_camera Jornada tècnica sobre les novetats en el cultiu de l'ametlla, en el marc de la Fira de l'ametlla de Vilagrassa, 2023. © Fira de l'Ametlla

La Fira de l'Ametlla de Vilagrassa, ahir va donar el tret de sortida a la seva XIX edició amb diferents activitats relacionades amb el món de l'ametlla.  

Al matí, diferents professionals del sector van dur a terme una jornada tècnica relacionada amb el món del cultiu de l'ametller (com afecta la sequera a l'ametller?, les possibilitats de l'agricultura dons del cooperativisme, situació del mercat de l'ametlla, etc.) al local Social de la plaça del Sitjar. I a la tarda es va fer un taller de promoció del consum de l'Ametlla a la plaça de l'Església, a càrrec de la nutricionista Marina Solé.

Taller de promoció del consum de l'Ametlla, en el marc de la Fira de l'ametlla 2023. © Fira de l'ametlla 2023
Taller de promoció del consum de l'Ametlla, en el marc de la Fira de l'ametlla 2023. © Fira de l'ametlla 2023

Avui dissabte, s'han continuat amb les activitats populars, al matí s'ha portat a cap una jornada de portes obertes a la nova Escola. A continuació s'ha inaugurat el carrer Monserrat Carulla i s'han plantat tres nous ametllers en honor als infants nascuts a Vilagrassa el darrer any.

El certamen continuarà avui a la tarda amb el reconeixement del municipi de Belianes, a la Sala d'actes de l'ajuntament, a les 19 h. Tot seguit s'inaugurarà l'exposició “L'Art de Belianes” i es plantarà un ametller com a símbol d'amistat entre els dos municipis. Els actes de dissabte es tancaran amb un concert d'Havaneres, a càrrec de La Guingueta, i rom cremat, a la plaça Major.

Demà diumenge, 17 de setembre, s'iniciaran les activitats firals, mostres, jocs, degustacions, el Mercat del Pagès…, i també les activitats més multitudinàries, activitats infantils, esmorzars populars, ruta de tractors, cercaviles, entre altres.

Cal destacar, que diumenge es farà l'entrega de l'Ametlla de Plata a Antoni Puigverd, poeta, escriptor i col·laborador de diferents mitjans de comunicació, per la seva fructífera trajectòria i estima vers les terres de Lleida i la seva idiosincràsia agrària, i la distinció de Corriolàire Major a l'humorista i dinamitzador solidari Sr. Postu. 

Val a dir que l'acte d'inauguració oficial de la XIX Fira de l'Ametlla també tindrà lloc diumenge, a davant de la Casa de la Vila, a les 10.30 h del matí, i anirà a càrrec de Carmel Mòdol, secretari d'Alimentació del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Podeu consultar tota la informació de la Fira a les xarxes socials, com Instagram, les quals s'han estrenat enguany, per poder tenir un arxiu de les pròximes edicions.