La Fira De Prop de Preixana arriba a la seva 10a edició

Enguany, la fira comptarà amb la participació d'una trentena de productors i un ampli ventall d'activitats paral·leles.
Presentació de la Fira de Prop de Preixana. © Ajuntament de Preixana
photo_camera Presentació de la Fira de Prop de Preixana. © Ajuntament de Preixana

La Fira De Prop de Preixana arriba enguany a la 10a edició revalidant la seva condició d’altaveu dels productes alimentaris de proximitat i màxima qualitat. El certamen tindrà lloc dissabte dia 16 de 10 h del matí a 8 h del vespre i diumenge dia 17 de 10 h del matí a 3 h de la tarda a la zona esportiva del municipi urgellenc.

L’alcalde, Jaume Pané, ha destacat que el certamen és un “aparador, una plataforma i un altaveu dels productes de proximitat del nostre territori, que mostra sobretot productors del primer sector i elaboradors del nostre entorn que ofereixen productes de gran qualitat”. En aquest sentit, enguany, la fira comptarà amb la participació d'una trentena de productors.

El certamen oferirà esmorzars de forquilla i ganivet, concerts, vermuts populars, demostracions, dinars de proximitat, així com portes obertes al celler d'Antoni Giribet, que aquesta vegada presentarà el seu nou vi Sabàtic, etc. L’apartat musical amenitzarà la gastronomia amb les actuacions de Xènia Páez, Forty Miles, Ondara Gospel i Les Papixules, amb el suport de Paupaterres Produccions.

La inauguració oficial, que anirà a càrrec d'Anna Erra, presidenta del Parlament de Catalunya, tindrà lloc dissabte a les 11 h del matí. A més, enguany amb motiu del seu 10è aniversari es farà un acte de reconeixement per la seva trajectòria

Com a activitats paral·leles, hi haurà un taller familiar d'alimentació saludable a càrrec de Naila Martínez (my_nutririonist); dos tallers infantils de cuina a càrrec de Virtu Díaz (la_cocina_de_virtu); la xarrada ‘Coneix com la teva hidratació pot portar el teu rendiment a un altre nivell’, a càrrec de Laura Ortega, Co-CEO de Sweanty, i un tast de tres dels Vins de Finca Qualificada de la D.O. Penedès. Així mateix, dissabte se celebrarà la primera edició de la versió infantil d'Entre Cabanes i diumenge la cursa i la caminada Entre Cabanes, que arriba a la seva quarta edició.

Podeu consultar tota la programació en el següent enllaç.