Josep M. Sala-Valldaura protagonitzarà el cicle literari de Sant Jordi a Tàrrega

La programació també compta amb presentacions, mercat de roses i llibres o un recital de poesia eròtica, entre altres
Imatge de la presentació dels actes de Sant Jordi a Tàrrega ©AjTàrrega
photo_camera Imatge de la presentació dels actes de Sant Jordi a Tàrrega ©AjTàrrega

Tàrrega dedicarà el seu cicle d'activitats de Sant Jordi al reconegut poeta, assagista i crític literari Josep M. Sala-Valldaura, nascut a Gironella el 1947. Aquesta iniciativa s'emmarca dins dels cicles monogràfics sobre autors contemporanis impulsats per l’expert literari Xavier García amb el títol Col·loquis a Thä

El divendres 19 d'abril a les set de la tarda la Biblioteca Pública Germanes Güell acollirà una revisió de l'obra de l'autor del Berguedà amb l’escriptor i editor Víctor Sunyol i l’escriptora i traductora francesa Nathalie Bittoun-Debruyne.

Els llibres de Sala-Valldaura, amb una temàtica que bascula entre classicisme i modernitat, han estat traduïts a l'anglès, basc, castellà, francès, occità, portuguès, romanès i rus, a més d'haver participat en festivals de poesia d'arreu del món i haver rebut premis com el Serra d'Or, el Joanot Martorell o el Josep Vallverdú d’assaig.

Sala-Valldaura és membre i soci d'honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana 

A més de l'homenatge literari, la diada de Sant Jordi a Tàrrega inclourà el tradicional Mercat de Roses i Llibres, organitzat per la Regidoria de Promoció Econòmica. El mercadet es desplegarà el dimarts 23 d'abril de deu del matí a vuit del vespre a la plaça Major, el carrer del Carme i la plaça del Carme (El Pati).

Pel que fa a la lectura continuada, enguany es dedicarà a Manuel de Pedrolo i el seu clàssic Mecanoscrit del segon origen, que celebra el cinquantè aniversari de la seva publicació. Alumnes de secundària de la capital de l'Urgell llegiran fragments de la novel·la, així com poemes d'Alfons Costafreda, al llarg del matí a la plaça Major.

Pedrolo també formarà part del recital de poesia eròtica el 20 d'abril a les 22.30 hores a l'Ateneu

Els actes literaris a Tàrrega arrencaran el dimecres 17 d'abril amb la presentació del llibre El secret de la calaixera, d’Espartac Peran, a les set de la tarda a la plaça de Sant Antoni i la presentació del llibre Cor trencat. Mort i vida de Carles Sabater, de Pep Blay, el dijous 18 a dos quarts de vuit del vespre a la botiga ElVint. Aquest acte comptarà amb una actuació d'alguns temes de Sau.

El mateix dijous 18 es presentarà el volum 38 d’URTX. Revista d’Humanitats de l’Urgell, amb un dossier sobre el paper de les dones en la història. Serà a les set de la tarda a la nau 5 del Museu Trepat.

La Regidoria de Ciutadania i Feminismes presentarà un nou volum d'On són les dones targarines?, elaborat per Núria i Anna Gené Miralles amb il·lustracions d'Eduard Sallent, sobre la infermera Maria Moreu Súria. La presentació serà dissabte 20 a les 12 del migdia al Local Social de l’Ateneu.

El dia 20 les Gitanes de la Soll celebraran La Florida, una mostra de balls a partir de migdia a la plaça de les Nacions

El cicle literari tancarà el dimecres 24 d’abril amb una sessió de micro obert de poesia a les sis de la tarda al Casal Cívic. La participació requereix inscripció prèvia al mateix Casal Cívic o a la Biblioteca Germanes Güell.