FiraTàrrega signa un conveni amb l'escola Ondara per la creació escultòrica

Els alumnes dels cicles d'Escultura per a l'Espectacle i Art Urbà es traslladaran a Cal Trepat a partir del curs vinent
Conveni entre FiraTarrega i l'escola Ondara ©JordiBonilla
photo_camera Conveni entre FiraTarrega i l'escola Ondara ©JordiBonilla

L'escola d'art Ondara de Tàrrega ha formalitzat una col·laboració permanent amb FiraTàrrega per potenciar el cicle de grau superior d'Escultura per l’Espectacle a través d'accions anuals en el marc del certamen de les arts de carrer. L'alumnat crearà un espai escenogràfic que formarà part de la infraestructura i la programació de la fira.

Enguany l'encàrrec de FiraTàrrega ha estat el disseny i elaboració d'uns tòtems que indicaran els diferents espais d'actuacions“No és el mateix treballar dins el taller que en un espai real”, ha destacat la coordinadora de l'àrea de Volum de l'escola, Alba Cuñé.

De cara al curs vinent, preveuen que l'acord quedi establert abans de començar les classes perquè els alumnes puguin treballar-hi durant tot l'any. El centre educatiu i la Fira ja van compartir una exposició de màscares el passat mes de setembre a la Sala Marsà i compten amb una llarga trajectòria de col·laboració.

El cicle d'Escultura per l’Espectacle compta actualment amb una desena d'alumnes

Una altra de les novetats serà el trasllat dels cicles d'Escultura per a l'Espectacle i Art Urbà a una de les naus de Cal Trepat a partir del curs vinent. El director de l'escola Ondara, Xavi Brufau, ha explicat que el conveni de cessió “s'està ultimant” entre l'Ajuntament, el Museu Trepat i els Serveis Territorials d'Educació.

D'aquesta manera, es busca que Cal Trepat esdevingui “símbol del territori creatiu amb el flux d'alumnes, artistes i Fira”, tal com ha assegurat la directora executiva del festival, Natàlia Lloreta.

Per altra banda, els estudis de Ceràmica Artística i Escultura per a l'Espectacle, que fins ara es cursaven de tardes, passaran a fer-se de matins durant el curs 2024-25 amb l'objectiu de “seduir uns alumnes més joves i generar encara més xarxa al centre”, segons el professor Erik Schmitz.

En la presentació l'alumne Jordi Claramunt ha exposat una escultura efímera pensada per ser cremada

Actualment, la Fira de Titelles de Lleida també té un projecte en marxa amb l'Ondara que es podrà visitar durant el certamen al Museu de Lleida, amb creacions d'alumnes de batxillerat i cicles. Al mateix temps, la companyia de Bellpuig, Tombs Creatius, està desenvolupant el seu nou espectacle al taller de l'escola.