La Gamverrada recupera el format dels primers anys de la festa

La cercavila serà l'acte central de la trobada amb la participació de diferents colles integrades i liderades per dones
La Verreta de Tàrrega participant dels actes de la Gamverada ©Comarques
photo_camera La Verreta de Tàrrega participant dels actes de la Gamverada ©Comarques

La Verreta de Tàrrega ja ho té tot a punt per a la sisena edició de la Gamverrada, una festa dedicada a la participació de les dones en el món del bestiari popular i festiu. Organitzada per Les Verretes de Guixanet, la trobada se celebrarà el dissabte 9 de març durant tot el dia.

La principal novetat de la Gamverrada és el seu retorn als orígens de la festa, recuperant part del format original. Les activitats començaran a les 12 hores amb un vermut i concert a La Soll, seguit d'un dinar popular obert a tota la ciutadania amb reserva prèvia.

La cercavila arrencarà a dos quarts de sis de la tarda com a acte central des de la plaça de les Nacions sense Estat i culminant amb els balls de lluïment a la Plaça Major, després d'haver recorregut el centre de la ciutat.

Les colles participants seran l'Òliba de Navàs, la Mulassa de Vilanova i la Geltrú, la Mula de Sant Feliu de Llobregat, acompanyada de les Timbaleres, la Miliciana de Cervera, les Gitanes de La Soll, el ball d'Arquets de Tàrrega i els Grallers de la Barra.

Aquest any se sumaran els gegants i gegantes de les escoles locals

La Gamverrada, més enllà de ser una festa tradicional, té un clar missatge de reivindicació i foment de la participació de les dones en la cultura popular i festiva catalana. És per això que les colles convidades, en la seva majoria, estan integrades per dones, que també són les encarregades de portar les bèsties.