Gemma Peris reivindica els mitjans locals en el pregó de Festa Major de Tàrrega

La directora de Ràdio Tàrrega recorda els 70 anys d'història radiofònica local en el seu discurs

Gemma Peris durant la lectura del pregó ©JordiBonilla
photo_camera Gemma Peris durant la lectura del pregó ©JordiBonilla

Tàrrega està oficialment de Festa Major després del pregó de la directora de Ràdio Tàrrega, Gemma Peris. La lectura ha tingut lloc aquest dijous al vespre a la Casa Consistorial i dona el tret de sortida a unes festes que s’allargaran fins al dimarts 14 de maig.

Peris fou escollida pregonera en commemoració dels 70 anys de l’emissora local targarina i del centenari de la ràdio a Catalunya. En aquest sentit, la periodista ha reivindicat el paper que juguen els mitjans locals dins la societat i els pobles assegurant que “els mitjans de comunicació, i sobretot els locals, tenim un paper fonamental per explicar el que passa a la nostra comunitat”.

Gemma Peris també és presidenta de la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya

La sala de plens de Tàrrega ovaciona el pregó de Gemma Peris ©JordiBonilla
La sala de plens de Tàrrega ovaciona el pregó de Gemma Peris ©JordiBonilla

“Ràdio Tàrrega també són els 100 colaboradors que donen el seu temps i els seus coneixements a la ciutat”, ha afirmat Peris, que també ha aprofitat per fer un viatge radiofònic per la història de l'emissora targarina. La pregonera ha compartit sintonies, locutors i peces històriques han sonat a una sala de plens plena de gom a gom.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, ha volgut posar en relleu la tasca de Peris, de qui ha reconegut que “ha sabut posar-se al dia de tots els canvis de la ràdio en aquests 16 anys. L’acte de lectura del pregó ha conclòs amb la signatura del Llibre d’Honor per part de la pregonera.