Gimcana familiar nocturna per fomentar el turisme a l'Urgell a l'estiu

Text: Laia Pedrós / Foto: Laia Pedrós

Fomentar el turisme i els productors, aquest és un dels principals objectius del Consell de l'Urgell. Per aconseguir-ho, l’ens comarcal ha ideat diferents iniciatives i una d'aquestes és el 'Gastrosarau Benvinguts a l'Urgell', que durà a terme durant sis nits d'aquest estiu, una gimcana familiar nocturna per donar a conèixer la comarca.

Per a la iniciativa, el Consell compta en l'organització amb Red Flavors que ha dissenyat sis itineraris independents que passaran per la meitat de pobles de l'Urgell.

Tindrà lloc els dies 16 i 17 de juliol amb sortida des d'Agramunt i la Fuliola, respectivament; 6 i 7 d'agost des de Tàrrega i Verdú, i 3 i 4 de setembre des de Maldà i Nalec, en un horari de 8 del vespre a mitjanit.

Durant el recorregut, els participants, en grups d'un màxim de 5 persones, hauran de passar per entre 6 i 8 punts d'interès on trobaran un codi QR que els donarà una paraula i hauran de completar una frase. Com a premi, un UrgellBox, com un Smartbox amb descomptes en restaurants, cellers, productors i museus de la comarca, valorat en més de 150 euros, que es lliurarà a cada adult del grup.

La consellera comarcal de Turisme, Gràcia Auró, ha destacat que l'objectiu és "promoure el territori i el sector turístic" després de la pandèmia de la Covid “d’una forma divertida" mentre que el president del Consell de l'Urgell, Gerard Balcells, ha afirmat que la proposta pretén que els participants "tinguin una experiència i una vivència".

Les inscripcions s'han de fer a la pàgina web www.gastrosaraus.com per un preu simbòlic de 5 euros per grup.