Gran èxit d'assistència a la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt 

Redacció | Foto: Asmaa R. Bellahbib

La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt tanca la seva 33a edició amb èxit de visitants i de vendes. Al llarg de tot el cap de setmana milers de persones han omplert tots espais de la fira, des del recinte firal al centre històric i també tots els espais d’activitats que han comptat amb sessions de cuina en directe i tasts a càrrec de reconeguts professionals de la cuina dolça i productors artesans.

Tamara Lombardo, directora de la Fira, ha destacat que "aquesta edició ha sigut un nou èxit de visitants i que tant l'organització com els torronaires valoren aquesta edició molt positivament". Al llarg de tot el cap de setmana "hi ha hagut molt moviment tant al recinte firal com al centre d'Agramunt". Els torronaires "també es mostren molt satisfets del volum de vendes que hi ha hagut al llarg de tot el cap de setmana" i això "fa preveure una molt bona campanya de venda de torrons". Pel que fa als espais d'activitats, "gairebé totes les sessions han penjat el cartell d'entrades exhaurides, el que demostra l'alt interès que generen les activitats programades".

Diumenge a la tarda va tenir lloc un dels actes més esperats de la fira d'engany, la commemoració al menestral torronaire Àngel Velasco Pérez, mort el passat mes de setembre. L’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez, va destacar la gran aportació que va fer Velasco al món torronaire i a tots els agramuntins. Seguidament, es va nomenar el seu fill, Àngel Velasco Herrero, menestral hereu. La fira va cloure amb la proclamació del XXI Torronaire d’Honor, aquest any ha estat nomenat Jordi Martí Gasull.

La fira va tancar les portes a les 9 del vespre, però durant tot el mes d’octubre està en marxa la 7a edició de la Ruta Gastronòmica que de nou permet redescobrir el torró i la xocolata en plats tant dolços com salats que preparen 12 restaurants de la demarcació de Lleida.