Gran èxit del concert en record del músic Àngel Sans, que clou el seu cicle cultural de Nadal de Tàrrega

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega

El Teatre Ateneu de Tàrrega va acollir ahir diumenge el tradicional Concert de Reis amb què la capital de l’Urgell tanca habitualment el seu cicle cultural de festes. La sala va fer el ple, amb un públic entregat que va aplaudir llargament el repertori interpretat com de costum per la Polifònica de l’Urgell, acompanyada en aquesta ocasió per l’Orquestra i Cor Harmonia. En el record dels espectadors, instrumentistes i cantaires hi havia molt present la figura de l’enyorat músic targarí Àngel Sans, impulsor del concert des dels seus inicis l’any 2008 i que va morir el passat 2021. En aquest sentit, la cita ha esdevingut a partir d’aquesta 16a edició un memorial que perpetuarà el llegat d’Àngel Sans.

Maria José Viñuales i Marta Sans, vídua i filla d’Àngel Sans respectivament, van expressar l’agraïment per la bona resposta del públic així com per les mostres d’escalf rebudes. L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú també va pujar dalt l’escenari per reiterar el suport del consistori a aquesta cita musical de qualitat, “amb la qual homenatjarem cada any la valuosa tasca que va desenvolupar l’Àngel Sans a l’hora de divulgar la música i la cultura”.

Cèlebres valsos, polques i nadales van integrar bona part del programa. El concert, amb una vuitantena de veus i músics sota la direcció del mestre Francesc Llongueres, també va apropar el públic fragments d'òpera com ‘Carmen’ de Bizet o ‘La traviata’ de Verdi a més del cor de l’‘Al·leluia’ de Händel. Com a solistes també van actuar Laia Camps (soprano) i Joan Martínez (tenor). Tampoc no hi va faltar la col·laboració de l’Estudi de Dansa Tàrrega, que va oferir amenes coreografies en sintonia amb el repertori. L’ovacionada ‘Marxa Radetzky’ de Johann Strauss (pare) va posar el colofó a l’esdeveniment.

El Concert de Reis de Tàrrega ha comptat amb el suport de la Regidoria de Cultura, l'IEI – Diputació de Lleida i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La música clàssica és protagonista aquests dies al Teatre Ateneu, ja que el diumenge 29 de gener també és prevista la participació de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida dins el cicle Tàrrega Sona 2023. La formació oferirà peces del compositor rus Txaikovski com ‘El llac dels cignes’ o ‘El trencanous’ sota la direcció d’Alfons Reverté.