Guimerà celebra un cicle de sopars-conferència sobre salut, canvi climàtic i patrimoni

Text: Redacció / Foto: Albert Rossell

El restaurant Sant Jordi de Guimerà, situat al costat del pont de la carretera de Vallfogona, acollirà un cicle de quatre sopars-conferència l’última setmana de juliol i la primera d’agost. Les tres primeres abordaran l’àmplia temàtica de la salut humana i la qualitat de vida des d’una triple perspectiva: la cura de la salut física, del benestar emocional i de l’entorn. La darrera xerrada tindrà un caire cultural, atès que repassarà la història i el patrimoni del poble dos dies abans de data en què, en condicions normals, hauria hagut de tenir lloc el Mercat Medieval de Guimerà.

Dels quatre ponents, el més mediàtic és Francesc Mauri, meteoròleg de la Corporació Catalana de Mitjans Àudio-visuals (CCMA). Els sopars —a un preu de 20 euros— tenen una vessant solidària.

El cicle és una iniciativa del periodista i dinamitzador turístic Albert Rossell. La seva idea era ajudar el restaurant Sant Jordi, l’únic que queda a Guimerà, a remuntar després d’haver hagut d’estar tancat durant quasi tres mesos per motius excepcionals i sense haver pogut rebre visitants ni veïns de Barcelona i l’àrea metropolitana que tenen al poble una segona residència, el seu principal públic, durant més d’un trimestre. En aquest sentit, les xerrades s’impartiran les dues setmanes de l’any en què Guimerà concentra més població. Seran els dimarts i els dijous, uns dies d’entre setmana en què es fan menys sopars. La proposta va ser acceptada de bon grat pel restaurador Bernat Casanelles.

 

Les quatre conferències 

Alimentació i salut, a càrrec de Raúl Arqueros, musicoterapeuta, naturòpata i professor de Cultura de la Salut, dimarts 28 de juliol, a 2/4 de 10 de la nit. Parlarà d’alimentació saludable, d’incompatibilitats alimentàries, dels millors queviures per prevenir, pal·liar i curar malalties a les quals estem exposats, i dels millors aliments a cada edat.

Equilibri emocional i salut física, a càrrec de Micaela Carrión, psiquiatra holística i professora de Medicina Tradicional Xinesa (Acupuntura), dijous 30 de juliol, a 2/4 de 10 de la nit. Abordarà el tema de la relació entre el benestar emocional i la salut física i ens donarà eines per afrontar la nova normalitat de la millor manera possible. 

Meteorologia, canvi climàtic i actuació responsable, a càrrec de Francesc Mauri, home del temps de la CCMA, dimarts 4 d'agost, a 2/4 de 10 de la nit. La conferència tractarà sobre la professió de meteoròleg, la climatologia i els microclimes, els canvis mediambientals que experimenta el planeta i sobre què podem fer per pal·liar el canvi climàtic.

Del Guimerà de l’Edat Mitjana fins al Guimerà del 2020, a càrrec de Daniel González, historiador, estudiós del patrimoni i empresari turístic, dijous 6 d'agost, a 2/4 de 10 de la nit. Situarà els fets més rellevants de la història del poble en el context de país. Serà un acte cultural simbòlic, atès que enguany no se celebrarà el mercat medieval que durant 25 edicions ininterrompudes ha tingut lloc el segon cap de setmana d’agost.

Proposta gastronòmica

La xef Mely Obada oferirà una proposta gastronòmica diferent per a cadascun dels sopars-conferència. El preu del menú és de 20 euros, amb postres i beguda tot inclòs. Els infants de fins a 14 anys podran triar d’entre l’oferta de la carta (plats, tapes o entrepans). Atès l'actual context, cal fer la reserva prèvia al telèfon 973 303 378. Hi haurà un aforament limitat que permeti mantenir les distàncies de seguretat.