Quim Vilamajó crea un canal de YouTube per sensibilitzar sobre la síndrome de Down

Els continguts tracten aspectes com les relacions socials o la independència personal a través de consells
Quim Vilamajó ©AjuntamentdeTàrrega
photo_camera Quim Vilamajó ©AjuntamentdeTàrrega

En el marc del Dia Mundial de les Persones amb síndrome de Down, Quim Vilamajó, un jove de 28 anys amb síndrome de Down, ha inaugurat @CanalEmpatic a Youtube i TikTok. A través d'aquest canal, Vilamajó pretén destacar les capacitats de les persones amb discapacitat intel·lectual i fomentar valors com la inclusió i l'empatia.

L'objectiu del jove targarí és produir contingut de qualitat dirigit tant a persones amb discapacitat com al públic en general sobre les relacions socials, la independència personal i la inclusió social, oferint també consells per a famílies i educadors.

En un dels darrers vídeos se suma a la campanya #Extracapacitados, impulsada per Down Espanya

El suport de la seva família, especialment del seu pare, Jesús Vilamajó, fotògraf i gestor cultural, és fonamental per al desenvolupament del projecte. Segons el seu pare, @CanalEmpatic "permet que aprengui un munt d’eines per al seu creixement personal, des de com estructurar les idees per traslladar-les a un text".

Vilamajó ja té una llarga trajectòria comunicativa, amb el seu videoblog El món del Quim engegat el 2011 quan tenia 16 anys o el projecte fotogràfic I am able el 2017. Actualment, treballa a la Cambra de Comerç de Lleida des de fa vuit anys i viu de manera independent en un pis compartit amb altres membres de Down Lleida.