Junts per Tàrrega proposa a l'Ajuntament adquirir l'oficina de CaixaBank a la plaça Major

Text: Redacció / Foto: Laia Pedrós

Junts per Tàrrega proposa que l’Ajuntament de la capital de l’Urgell adquireixi l’oficina de CaixaBank situada a la plaça Major, tancada des de fa uns dies després que l’entitat bancària hagi traslladat la seva oficina a un nou local a l’avinguda de Catalunya. El grup municipal a l'oposició ha sol·licitat poder incloure aquest punt en el ple que se celebrarà dijous per debatre la proposta.

Junts per Tàrrega destaca que "les condicions en què es troba aquest local són òptimes, com també ho és la disponibilitat de la propietat, amb la qual hem matingut un primer contacte". El grup municipal afegeix que "les característiques del local permetrien utilitzar la planta baixa per a l'arxiu municipal i la planta a peu de carrer poddria acollir FiraTàrrega i l'àrea de Cultura, avui en un espai no accessible, i també costós de manteniment". A més, fa referència a la necessitat d'ampliació del Consell Comarcal de l'Urgell, que  té projectat construir un nou edifici a la plaça de les Nacions.

Per a Junts pe Tàrrega, és important "treballar per atreure el potencial de compradors al centre de la ciutat i per això és necessari mantenir viu el centre, fer-lo atractiu". El grup municipal reconeix que la marxa de l'oficina de CaixaBank de la plaça Major afectarà negativament a la zona, ja que "és indiscutible el moviment de persones que propicia un establiment d'aquestes característiques".