L’Ajuntament de Tàrrega adjudica un lot d’obres per millorar la seguretat viària al tram urbà de la C-14

Els treballs, finançats amb una subvenció del Servei Català de Trànsit, tindran un cost de 122.919 euros
IMATGE D'ARXIU · La C-14 al seu pas per Tàrrega
photo_camera Imatge d'arxiu de la C-14 al seu pas per Tàrrega. © Ajuntament de Tàrrega

L’Ajuntament de Tàrrega ha adjudicat en Junta de Govern Local un conjunt d’actuacions per assolir una mobilitat més segura i sostenible al llarg de la travessia urbana de la carretera C-14. Els treballs s’han adjudicat a l’empresa Ordenació Forestal SL per un import total de 122.919 euros (IVA inclòs). Es tracta d’un primer lot d’obres en diversos punts del vial (o en carrers adjacents) que milloraran la seguretat viària al llarg d’aquesta important artèria, en especial pel que fa a la circulació de vianants, bicicletes i patinets.

La intervenció forma part d’un projecte conjunt impulsat per les regidories d’Urbanisme, Governació i Mobilitat, i es finançarà íntegrament gràcies a una subvenció concedida pel Servei Català de Trànsit – Departament de Territori. Les obres, que tenen un termini d’execució de quatre mesos, permetran solucionar mancances detectades al tram urbà de la C-14 des de la plaça d’Andorra fins a l’Escola Agrària ajustant-se alhora a criteris de sostenibilitat.

Entre altres actuacions, i en favor de l’accessibilitat, es preveu ampliar voreres i eliminar barreres arquitectòniques als carrers de Joan Maragall i Sant Pere Claver i l’avinguda de Tarragona, vials que formen part de la travessia. També destaca l’habilitació d’un carril bici de 400 metres de longitud a la zona de l’avinguda de Tarragona, al sector sud del nucli urbà. Tot això s’acompanyarà de la millora de paviments, col·locació de pilones i l’aixamfranat de vorades entre altres accions.

A més, es preveu instal·lar quatre senyals lluminosos amb plaques solars avisant de l’existència de passos de vianants o de l’obligació de cedir el pas al carrer de Joan Maragall 22 i al carrer de Sant Pelegrí 94. Alhora es continuaran instal·lant llums de tecnologia LED als diferents semàfors existents.

Així mateix, al llarg de la travessia urbana es procedirà al pintat de senyalització, marques, passos de vianants i aparcaments de motocicletes entre altres a més de l’esmentat carril bici. Aquestes intervencions es duran a terme amb el consens de la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat, titular del manteniment de la C-14.

Es calcula que uns 10.000 vehicles (5.000 en cada sentit) circulen cada dia al llarg dels 2,70 quilòmetres del tram urbà de la C-14 a Tàrrega. A l’espera del projecte de variant de la C-14, ja s’han implementat amb anterioritat diverses mesures de seguretat viària com els semàfors instal·lats vora l’Institut Alfons Costafreda i l’Escola Agrària.