L’Ajuntament de Tàrrega i Agbar renoven el fons de solidaritat per garantir l'aigua a famílies en situació de vulnerabilitat

Conveni amb una dotació de 5.000 euros en ajuts contra la pobresa energètica que permetran eximir del pagament del rebut a persones en risc d’exclusió social

 

Signatura del conveni entre l'Ajuntament de Tàrrega i Agbar
photo_camera Signatura del conveni entre l'Ajuntament de Tàrrega i Agbar. © Ajuntament de Tàrrega
L'Ajuntament de Tàrrega i l'empresa Agbar, concessionària del subministrament d'aigua de boca al municipi, han signat un conveni per renovar el Fons de Solidaritat adreçat a famílies en situació de vulnerabilitat econòmica. El nou acord, vigent durant el present any 2023, estableix una dotació de 5.000 euros aportats íntegrament per Agbar. L'esmentat fons permetrà l'exempció del pagament de factures pel consum d'aigua a persones amb greus dificultats per fer front a les despeses de la llar (tal com marca la Llei 24/2015, de 29 de juliol, sobre mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica).

L'entesa dona continuïtat a un conveni ja establert en anys anteriors entre el consistori i Agbar en favor de les persones en risc d'exclusió social. En aquest sentit, l'acord també eximeix del pagament de les taxes associades al subministrament d'aigua de boca, un servei de primera necessitat. L'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i el gerent d'Agbar, Francesc Giralt, han signat el document amb la presència de la regidora d'Acció Social d'Intervenció i Habitatge, Noèlia Soto.

El fons de solidaritat, que considera l'aigua com a element indispensable per a la vida de les persones, també preveu altes d'urgència al subministrament mitjançant la instal·lació d'un comptador subjecte a contractació provisional, si s'escau.

Cobrir necessitats bàsiques de les persones

"Amb la firma del nou conveni continuem cobrint les necessitats bàsiques de les persones que pateixen precarietat i vulnerabilitat social", ha afirmat l'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú. Per la seva part, Francesc Giralt ha posat en relleu el compromís i la responsabilitat social de l'empresa Agbar.

Les persones o unitats de convivència beneficiàries del Fons de Solidaritat es fixaran mitjançant el Protocol Regulador de Mesures contra la Pobresa Energètica. A partir d'aquest document, els serveis socials emetran els informes que acreditaran les situacions de risc d'exclusió i possibilitaran d'eximir del pagament dels rebuts de l'aigua.