L’Esbart Albada de Tàrrega celebra el 70è aniversari

La celebració tindrà lloc dissabte 15 d’abril a partir de les cinc de la tarda.
Imatge de la Junta de l'Esbart Albada
photo_camera Junta de l'Esbart Albada. Foto: Esbart Albada

El pròxim dissabte, 15 d’abril a partir de les cinc de la tarda, l’agrupació de dansaires de la capital de l’Urgell ha preparat un conjunt d’activitats obertes a tota la ciutadania amb la participació de sis esbarts més i d’elements del folklore targarí.

La celebració s’iniciarà a les 17 h des dels jardins de l’Ateneu amb una ballada col·lectiva de l’Eixida, la dansa viva de Tàrrega; i, a continuació, se seguirà amb una cercavila pel centre de la ciutat. 

En aquesta hi prendran part els sis esbarts convidats (l’Agrupació Sardanista de Cornellà, l’Esbart Arrels de Lleida, l’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella, l’Esbart Dansaire d’Arbeca, l’Esbart Sabadell Dansaire i l’Esbart Sícoris de Lleida), a més de l’Esbart Albada i elements del folklore local (els Cavallets, la Fal·lera Gegantera, els Gegants Tararots, les Gitanes de la Soll, els Nans, lo Tossino i la Verreta). L’apartat musical anirà a càrrec dels Grallers de la Barra, els Grallers del Corral Nou i els Grallers d’Arbeca.

Seguidament, a les 19 h i al Teatre Ateneu, tindrà lloc l’actuació dels set esbarts, que oferiran una lluïda gala amb una vintena de balls. El preu de l’entrada serà de 3 €.

Com a colofó de la festa, a l’Espai MerCAT i des de les 21 h, s’ha organitzat un sopar popular amenitzat pel DJ Lau (preu 12 €), un ball-taller amb el grup Ballaveu i, finalment, una sessió del mateix DJ Lau.

Les entrades es poden adquirir a la botiga del Museu de Tàrrega des d'avui fins al 12 d’abril.

El 70è aniversari de l’Esbart Albada de Tàrrega compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tàrrega, la Societat Ateneu de Tàrrega, l’Agrupament Escolta i Guia Mestre Güell - Roger de Llúria, l’Associació Cultural Guixanet, l’Associació Cultural La Fal·lera Gegantera, Foment Tàrrega, el Grup de Teatre BAT i el fotògraf Jaume Solé.