L’escola Àngel Guimerà de Tàrrega produirà la seva pròpia energia

S'estan instal·lant 200 plafons que generaran 80 kW, dels quals l'excedent es distribuirà a altres equipaments com la llar d’Infants La Pau, l’edifici de Serveis Municipals del consistori o la comissaria de la Policia Local

Plaques fotovoltaiques a l'escola Àngel Guimerà de Tàrrega ©AjuntamentdeTàrrega
photo_camera Plaques fotovoltaiques a l'escola Àngel Guimerà de Tàrrega ©AjuntamentdeTàrrega

L'escola Àngel Guimerà de Tàrrega disposarà d'una instal·lació de plaques solars per a l’autoconsum per abastir-se d'energia. S'instal·laran un total de 200 plafons a diferents cobertes del centre que generaran 80 kW. L'actuació s'allargarà fins a mitjans de febrer i posteriorment es farà la connexió a la xarxa elèctrica.

L'actuació s'inclou dins un acord marc d’entitats locals de Catalunya amb una inversió de 92.240 euros que ha finançat l'Ajuntament de Tàrrega. Pel que fa a l'energia sobrant, uns 60 kW, es destinaran a abastir altres equipaments com la llar d’infants La Pau, l’edifici de Serveis Municipals del consistori o la comissaria de la Policia Local.

La mesura permetrà un estalvi econòmic, eficient i més sostenible a l'escola

Al mateix temps, l'Ajuntament té previst col·locar més plaques fotovoltaiques a la llar d'infants El Niu, amb l'objectiu de generar 15 kW que abastirien el centre. La instal·lació tindria un cost de 17.345 euros, la major part dels quals se subvencionaria amb fons NextGenerationEU.

La regidora de Serveis Municipals i Medi Ambient, Laia Recasens, ha remarcat "l'estalvi significatiu" que comporta l'actuació i que "repercuteix a la factura de la llum"