La 28a Temporada d’Arts Escèniques de Tàrrega continua el dissabte 14 de gener amb ‘Animal negre tristesa’, peça dirigida per Julio Manrique

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega

Després del parèntesi nadalenc, la 28a Temporada d’Arts Escèniques de Tàrrega reprèn el calendari de representacions al Teatre Ateneu. La propera cita arriba demà dissabte 14 de gener (20:30 h) amb una aplaudida producció de la Sala Beckett de Barcelona. Es tracta del muntatge ‘Animal negre tristesa’, una història sobre la por a la mort, la soledat i la vulnerabilitat. A partir del text de la dramaturga alemanya Anja Hilling, el director escènic Julio Manrique retrata “un infern creat per un petit i privilegiat grup d’éssers humans”, segons diu el material promocional de l’obra. A la vegada també s’hi proposa una al·legoria sobre la força desfermada de la natura enfront de la petitesa de l’ésser humà.

De caràcter metafòric, l’acció s’ambienta en un bosc frondós, on van d’excursió quatre homes, dues dones i un nadó. Són gent benestant i creativa, que parlen de temes trivials com l’amor o la feina. Els personatges protagonistes han abandonat la ciutat per veure què els depara una nit enmig de la natura. Tot d’una, salta inadvertida una espurna que provoca un incendi infernal i fugen en totes direccions. L’únic que compta és salvar la pròpia vida. Una situació idíl·lica deriva en una tragèdia i els supervivents hauran de plantar cara a una situació que no estan en condicions d’afrontar. Integren el repartiment Màrcia Cisteró, Mia Esteve, Norbert Martínez, Jordi Oriol, Mima Riera, David Vert i Ernest Villegas.

Anja Hilling, nascuda l’any 1975, es consolida amb ‘Animal negre tristesa’ com una de les veus més potents de la dramatúrgia contemporània europea. Es caracteritza per l’exploració de les formes tot retratant la crisi del model de vida actual i el comportament de la societat. L’escriptora ja va obtenir un ampli reconeixement internacional l'any 2003 amb la seva primera obra teatral, ‘Sterne’. El 2005 fou escollida autora novella de la temporada per la revista Theater Heute. Preu de l’entrada: 25 euros. A la venda, amb els descomptes habituals, a través de La Botiga del Museu (carrer Major, 11) i al web: www.culturatarrega.cat. També a les taquilles del Teatre Ateneu des d'una hora abans de la funció.

Club de lectura amb Julio Manrique

La Regidoria de Cultura, organitzadora del cicle, proposa com de costum activitats complementàries als espectacles. Així, la representació d’‘Animal negre tristesa’ anirà precedida el mateix dissabte 14 de gener, a la 1 del migdia, al Teatre Ateneu, per un club de lectura sobre l'obra d'Anja Hilling en què participarà el director escènic (i també conegut actor) Julio Manrique. Aquesta activitat és oberta a tothom.