La Biblioteca Pública de Tàrrega - Germanes Güell impulsa un nou club de lectura dedicat a Manuel de Pedrolo

Redacció | Foto: Ajuntament de Tàrrega

La Biblioteca Pública de Tàrrega – Germanes Güell torna a posar en marxa aquest mes d’octubre l’activitat dels clubs de lectura i ho fa amb novetats: l’estrena d’un nou col·loqui sobre literatura centrat en l’obra de l’escriptor Manuel de Pedrolo. Així, el filòleg i activista literari Andratx Badia repassarà la producció literària de l’autor de l’Aranyó. “Si el llibre crema...” és el primer club de lectura que la biblioteca targarina dedica a un únic literat, en aquest cas un dels autors més prolífics en llengua catalana i amb una trajectòria vital estretament vinculada a la capital de l’Urgell, on Pedrolo residí i escrigué moltes de les seves obres. Entre el 29 d’octubre i el 27 de maig (a les 11 h del matí), Badia aprofundirà en l’univers pedrolià mitjançant la lectura de les obres ‘Vint-i-vuit contes’, ‘Tocats pel foc’, ‘Les portes del passat’, ‘Acte de violència’, ‘Visita a la senyora Soler’ i ‘Totes les bèsties de càrrega’, entre d’altres.

Amb la posada en marxa d’aquest club de lectura dedicat a Manuel de Pedrolo, la Biblioteca de Tàrrega ofereix quatre espais de conversa, un dels quals està pensat exclusivament per al públic infantil. Completen l’oferta el club que condueix la llibretera Núria Sauret, centrat en recomanacions de narrativa contemporània universal, i el cicle sobre feminisme, que dinamitzen Alexandra Casanovas i Júlia Carbonell de l’associació Genera Feminismes.

L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, que també és especialista en el vessant com a traductor de Manuel de Pedrolo, apunta que “des de la Biblioteca volem aprofundir en donar a conèixer el llegat d’un dels escriptors més admirats i llegits arreu del territori de parla catalana i més enllà”. Per la seva part, el regidor de Cultura, Carlos Vílchez, ressalta que amb aquesta nova iniciativa “consolidem i ampliem els espais de trobada literària a Tàrrega, justament amb la figura del Pedrolo escriptor, un dels eixos culturals de la ciutat els últims anys”. Així mateix, n’agraeix la idea als veïns del Talladell que la van plantejar en primer terme. Les inscripcions són gratuïtes i ja es poden tramitar a la Biblioteca (plaça de Sant Antoni · 973 500 428).

D’altra banda, per tal de continuar fomentant l’hàbit per la lectura entre els infants, la Biblioteca Pública de Tàrrega – Germanes Güell oferirà aquest dissabte 15 d'octubre (11:30 h) la primera sessió de la temporada de contes familiars. Cruma, el taller d’arts escèniques de Tàrrega, representarà l’espectacle “Dues ales”, una història filosòfica i poètica sobre el final de la vida de Cristina Bellemo. Val a dir que les lectures de contes en format d’espectacle adreçades a infants es repeteixen cada mes.