La Comissió del Carnestoltes d'Agrat acusa l'Ajuntament i l'Església de Tàrrega de robar les calces i els sostens que decoraven la plaça Major

Redacció | Foto: Comissió del Carnestoltes

Aquest dissabte va sorgir una nova polèmica entre l'Ajuntament i la Comissió del Carnestoltes d'Agrat, qui van fer public un comunicat denunciant el robatori dels elements decoratius, concretament calces i sostens, que van penjar a la plaça Major, entre diferents balcons, la creu de terme i la Casa Consistorial. “La comissió de Carnestoltes denuncia un robatori de calces i sostens a la creu de Terme i acusa l'autoria a la complicitat entre Ajuntament i Església”, afirmen.

Com cada any en aquestes dates i en prèvia a la celebració del Carnestoltes, la comissió organitzadora d'una part dels actes de l'activitat, l'Associació Agrat, decora i engalana la ciutat per celebrar l'arribada de Lo Rei Carnestoltes a la ciutat. Aquest dissabte passat, tal com afirma la Comissió, es va procedir amb la instal·lació d'aquesta decoració i, un cop passades les 9 del vespre, van desaparèixer el complet de guirnaldes que decoraven la plaça. “Vista i comprovada la dificultat de la retirada d'aquest material i, alhora, comprovada la reticència de l'ús d'aquesta decoració per part de l'església (vegeu tweet), la comissió acusa que per acció o omissió, l'Ajuntament i/o l'Església de Tàrrega han obrat perquè no es pugui bastir la plaça amb aquests materials…” declaren.

Segons ha afirmat Ràdio Tàrrega aquest diumenge des de l'alcaldia s’han posat en contacte amb la Comissió de Carnestoltes d’Agrat i han consensuat tornar a decorar la plaça Major respectant el valor patrimonial de la Creu de Terme i tenint en compte que l'ordenança de civisme i convivència”.