La Comunitat General de Regants del Canals d’Urgell presenta dilluns a Penelles un ‘tram pilot’ que mostra com seran el Canals d’Urgell un cop feta la modernització

Redacció | Foto: Bona Premsa

La Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell presenta el dilluns dia 12 en un acte obert al públic la prova pilot que mostra com serà el projecte de Modernització dels Canals d’Urgell. Es tracta d’un tram de dos quilòmetres ubicat a la Primera Sèquia, al seu pas per Penelles, que mostra com serà la principal infraestructura hidràulica de Catalunya un cop executat el Projecte de Modernització. L’actuació, forma part del Pla d’Especialització i Competitivitat Territorial PECT AgroBioFood b. Ponent coordinat per la Diputació de Lleida per afavorir la transformació del sector alimentari lleidatà.

Els treballs d’aquesta prova pilot, amb un pressupost de més d’un milió d’euros, es van iniciar la tardor de 2021 i han inclòs, a més de l’obra hidràulica, la restauració patrimonial i la integració paisatgística. A més, han permès avaluar els beneficis socials, ambientals i culturals que suposarà la creació d’aquest model d’infraestructura verda per al territori.

El Projecte de Modernització dels Canals d’Urgell contempla la creació d’una de les principals vies verdes europees i s’ha de convertir en un motor de l’economia del territori precisament perquè l’aplicació d’aquest model ha de propiciar la creació de serveis ecosistèmics. És a dir, beneficis que el medi aporta a les persones que viuen al territori i que es donaran a conèixer en el marc de la presentació del dilluns que tindrà lloc al cinema Kursaal de Penelles a partir de les 11.00 h.